Romantik Bir Akşam Planlamak İçin 10 Android Uygulaması

Sevgililer günü, doğum günü, yıldönümü derken yıl boyunca sevgili ya da eş olanlara kutlayacak pek çok şey çıkıyor. Romantik bir ortam yaratmak ise artık eskisi kadar zor değil.

Romantik Bir Akşam Planlamak İçin 10 Android Uygulaması

Sevgililer günü, doğum günü, yıldönümü derken yıl boyunca sevgili ya da eş olanlara kutlayacak pek çok şey çıkıyor. Romantik bir ortam yaratmak ise artık eskisi kadar zor değil.

İster kadın olun ister erkek, romantik bir akşam yemeği planlamak, sevdiğiniz kişiyi mutlu etmenin ve şaşırtmanın en güzel yollarından birisidir. Güzel mum ışığı eşliğinde hazırladığınız yemekleri sevdiğiniz kişiyle paylaşmak zaten başlı başına mutlu olmak için bir sebep değil midir zaten? Üstelik artık bunları hazırlamaka için çok fazla zahmete girmenize de gerek yok. Zira mobil cihazlarınızda hazırlayacağınız romantik akşam için kullanabileceğiniz pek çok farklı uygulama var.

Yemek yemek için restoran bulmaktan kendi yemeklerinizi pişirmeye, romantik müziklerden mum ışığına kadar her şeyi Android cihazınız ile halledebilirsiniz. Sonrasında ise size yalnızca akşamınızı mutlu bir şekilde geçirmek kalır.

Biz de bugün sizler için bu uygulamaları derledik. Eğer romantik bir akşam planlamaya çalışıyor fakat nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, uygulamalarımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yelp

Romantik bir akşamın en önemli elementlerinden birisi, sevdiğinizi romantik bir restorana götürmektir. Bunun için de gideceğiniz restoranı iyi bir şekilde seçmeniz gerekir ki, sonradan fiyaskoya dönüşmesin.

Yelp size bu konuda yardımcı olacak bir uygulama. Bulunduğunuz bölgede yakınlardaki restoranları arayıp bulabileceğiniz uygulama ile tek yapmanız gereken "romantik restoran" yazıp aratmak.

Ardından çıkan restoranlarla ilgili yorumları inceleyebilir, fotoğraflara bakabilir, adres ve telefon bilgilerine ulaşarak anında rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Ayrıca restoranların fiyatlarına da göz atabilir, böylece bütçenizi sarsmayacak şekilde hareket edebilirsiniz.

Çiçek Sepeti

Romantik bir akşamın olmazsa olmazlarından birisi de sevdiğinize alacağınız çiçek ve çikolatadır. Artık alacağınız çiçeklerin siparişini vermekse bir parmak dokunuşu kadar yakın. Türkiye'nin en büyük çiçek sipariş sitesinin mobil uygulaması ile bunu hızlıca yapabilirsiniz.

Uygun fiyata bulabileceğiniz çiçek, çikolata paketleri ve hediyelerle akşamınızı daha da güzelleştirebilir ve sevdiğiniz kişiyi mutlu edebilirsiniz. Siperiş takip bölümünden siparişinizin durumunu anlık olarak kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca uygulamadaki hatırlatma özelliği sayesinde siz unutsanız bile sevdiklerinizin özel günlerini hatırlayabileceksiniz. Böylece özel akşamınızı daha da özel kılabileceksiniz.

Epicurious

Diyelim ki sevdiğiniz kişiyi restorana götürmek istemiyorsunuz. Bunun yerine çok daha özel bir şey yapmak ve yemekleri kendiniz hazırlamak istiyorsunuz. Bakabileceğiniz ilk uygulama Epicurious yemek tarifleri uygulaması.

Bu uygulamada on binlerce farklı tarif sizleri bekliyor. Uygulama içerisinden size uygun yemek tariflerine bakabilir, romantik yemekleri aratabilir ve yapabileceğiniz tarifleri bularak kolayca romantik bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca uygulamaya sesli komut verebilir, yorumlara ve diğer aşçıların önerilerine bakabilir, alışveriş listelerinizi ve tariflerinizi yönetebilirsiniz.

Allrecipes

Sevdiğiniz kişiyi restorana götürmek yerine evde kendiniz yemek yapmak istiyorsanız kullanabileceğiniz bir diğer uygulama ise Allrecipes. Bu uygulama ile de lezzetli yemekler pişirebilirsiniz.

Uygulamanın en güzel taraflarından birisi evdeki malzemelerle hangi yemekleri yapabileceğinizi görebilmeniz. Bunu da çarkın üzerinden yemek vakti, hazırlama süresi ve malzemeleri seçerek yapabiliyorsunuz.

Yüzbinlerce tarifin bulunduğu bu uygulama üzerinden videolu, fotoğraflı denenmiş tarifleri ve diğer kullanıcıların yorumlarını görebilir ve pişireceğiniz yemeği buna göre seçebilirsiniz.

Hello Vino

Romantik bir akşam yemeğinin olmazsa olmazlarından bir diğeri de şarap diyebiliriz. Fakat şarap seçimi çok önemlidir. Çünkü her şarabın tadı, kokusu ve dokusu birbirinden farklı olduğu gibi her şarap her yemekle de gitmez.

Bu yüzden yiyeceğiniz yemeğe en uygun şarabı seçmek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Ayrıca şarap şişelerinin etiketlerini fotoğraflayarak uygulama üzerinden arayıp diğer insanların yorumlarını görebilirsiniz.

İster yemeği evinizde ister restoranda yiyin en iyi şarabı seçmek, yemeğin güzel geçmesi açısından önemlidir. Bu yüzden de Hello Vino kullanılması gereken bir uygulama.

French Wines

Gelelim diğer şarap uygulamamıza. Yukarıda da belirttiğimiz gibi şarap seçimi romantik bir akşam yemeğinin gidişatı açısından çok önemlidir. Hangi yemekle hangi şarabı seçeceğinizi iyi bilmeniz gerekir.

Fakat ben şaraplardan anlamam diyorsanız fakat bir yandan da güzel şarap seçmek istiyorsanız Hello Vino'dan sonra kullanabileceğiniz bir diğer uygulama da French Wines. Adından anlaşılacağı gibi bütün Fransız şaraplarını bu uygulamada bulabilirsiniz.

Şaraplarla ilgili tüm bilgileri detaylı bir şekilde görebileceğiniz uygulamada şarapların hangi bölgeden geldiği, üzüm çeşitliliği, servis ısısı gibi bilgilerle akşamınızın daha da güzel geçmesini sağlayabilirsiniz.

IMDb

Romantik bir akşam planlarken yalnızca yemeği düşünmemek gerekir. Akşam yemeğinin ardından eğer geceyi evde geçiriyorsanız güzel bir romantik filmle gecenizi çok daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

Film seçimi dediğimizde ise başvurduğumuz en büyük kaynak olan IMDb birinci sırada geliyor. Uygulama üzerinden bugüne kadar yapılmış tüm filmlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Kategorilere göre filmlere göz atabiliyor, böylece bugüne kadar yapılmış en iyi romantik filmleri görebiliyor ve istediğiniz filmi seçebiliyorsunuz. Böylece gecenizin güzel bir şekilde devam etmesini sağlamış oluyorsunuz.

SlowTürk Radyo

Eğer film izlemek istemiyorsanız, bunun yerine gecenizi daha romantik bir şekilde sevdiğinizle romantik müzikler dinleyerek ve dans ederek geçirmek istiyorsanız, SlowTürk Radyo uygulamasına göz atmalısınız.

Sevgilinizle romantik bir akşam geçirmek istiyorsanız fakat kendi müzik listenizi hazırlamak için vaktiniz yoksa veya beceremiyorsanız radyolar imdadınıza yetişiyor. Bunlardan en iyisi de SlowTürk radyo.

Uygulama ile en romantik aşk şarkılarını nerede olursanız olun, günün 24 saati kesintisiz dinleyebilirsiniz.

Valentine Radio

Eğer Türkçe müzikler size yeterli gelmiyorsa ve daha kapsamlı romantik müzikler çalan bir radyo uygulaması arıyorsanız Valentine Radio uygulamasını deneyebilirsiniz.

Tek tek şarkı seçip müzik listesi hazırlamak istemiyor fakat Türkçe bir radyo dinlemek istemiyorsanız, Valentine Radyo'nun size sunduğu 40'dan fazla istasyondan birisini seçebilirsiniz.

Romantik bir gecenin olmazsa olmazı olan romantik müziklere böylece hızlı ve kolay bir şekilde kavuşmuş olursunuz.mantik bir gecenin olmazsa olmazı müzikler bu uygulama ile sizinle.

Romantic Candle

Romantik bir akşam geçirmek istiyorsanız mumlar kesinlikle olmalıdır. Aslında mumların gerçeği ortamda bulunsa çok daha iyi olur elbette, fakat bir aksilik oldu ve unuttunuz diyelim, bu durumda Android cihazınızında yardım isteyebilirsiniz.

Romantic Candle, gerçeğe hayli yakın bir sanal mum uygulaması. Muma dokunarak yakıp söndürebiliyor, telefonu sağa sola sallayıp mumu da sallayabiliyorsunuz. Ayrıca mikrofona üfleyerek mumu söndürebiliyorsunuz.

45 dakika boyunca yanan mum sonunda sönüyor ve ekranınız kapanıyor. Bu sürede çok fazla pil yememesi de uygulamanın bir diğer artısı diyebilirim. Romantik akşamınızı güzel geçirmek istiyorsanız bu uygulamaya da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR