Netflix Dizisi 1899 İntihal ile Suçlandı: Sahneler Çalıntı Mı?

Yeni çıkan bilim kurgu dizisi 1899, intihal ile suçlandı. Brezilyalı bir çizgi roman yazarı, eserinin çalındığını iddia etti. İşte detaylar!

Netflix Dizisi 1899 İntihal ile Suçlandı: Sahneler Çalındı Mı?

Netflix'in kafa açan bilim kurgu dizisi Dark'ın yapımcılarının üstlendiği 1899 dizisinin bu senenin vurucu yapımlarından birisi olması bekleniyordu. Eleştirmenlerden tam not almayı başaran 1899, ilginç senaryosuyla kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Ancak bu senaryo özgün olmayabilir.

Brezilyalı çizgi roman yazarı Mary Cagnin, 1899 dizisi senaryosunun 2016 yılında yayınladığı bir çizgi romandan çalındığını iddia etti.

Mary Cagnin: "1899 Dizisi Çizgi Romanımla Birebir Aynı!"

Twitter'dan paylaşımlar yapan çizgi roman sanatçısı Mary Cagnin, "Şoktayım. 1899 dizisi 2016'da yayımladığım Black Silence çizgi romanıyla birebir aynı." yorumunda bulundu.

Şimdilik dizinin yapımcılarından Mart Cagnin'in iddialarına karşı bir cevap gelmedi. Gelin isterseniz sanatçının iddialarına bir göz atalım...

Black Silence ile 1899 Arasındaki Benzerlikler

Sanatçının iddialarına göre 2016 yılında yayımladığı Black Silence romanı, 1899 dizisiyle neredeyse kare kare benzeşiyor. Öte yandan hikayelerin de birbirine paralel bir şekilde ilerlediği iddia ediliyor.

Sanatçıya göre 1899 dizisinde görülen gizemli piramit, gözlerin önemi, gemideki gizemli ölümler ve tuhaf olaylar... Hepsi çizgi romanla benzeşiyor. Mary Cagnin, aynı zamanda kişisel dramaların da benzerlik taşıdığını iddia ediyor.

Yapımcıların Black Silence romanına nasıl ulaştığı hakkında açıklamalar yapan sanatçı, 2017 yılında Gothenburg Kitap Fuarı'nda pek çok panele katıldığını belirtti. İddiasına göre yapımcılar burada sanatçının hikayesini beğendi ve çaldı.

Sizce 1899 çalıntı mı? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

1899 Dizisi Fragmanı

Bilim Kurgu Hayranlarına Özel: En İyi Bilim Kurgu Filmleri
Sinema

Bilim Kurgu Hayranlarına Özel: En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Bilim kurgu, sinema dünyasının en popüler türlerinden biridir. Dolayısıyla günümüzde bu türde çok sayıda yapım bulunuyor.

YORUMLAR