ASELSAN 2020 Finansal Sonuçları Açıklandı

ASELSAN 2020 finansal sonuçları paylaşıldı. Savunma sanayi şirketi, geçtiğimiz yılı rekor sonuçlar ile tamamladı. İşte şirketin 2020'ye ait finansal sonuçları!

ASELSAN 2020 finansal sonuçları belli oldu. ASELSAN'ın cirosu 2020'de bir önceki seneye kıyasla yüzde 24 oranında büyüyerek 16 milyar TL seviyesini geçti. Şirketin net kârı da aynı dönemde yüzde 33 oranında artarak 4,5 milyar TL'ye ulaştı. Finansal sonuçlara dair tüm detaylar haberimizde.

ASELSAN 2020 Finansal Sonuçları Paylaşıldı

Dünyanın en büyük 48. savunma sanayi firması olan ASELSAN, 2020 senesini de rekor sonuçlar ile tamamladı. Şirketin konsolide net satışları geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 24 oranında yükselerek 16 milyar TL’yi aştı. Firmanın net kârı da geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 33 oranında artarak 4,5 milyar TL'ye ulaştı. AA'daki habere göre Firmanın Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) yüzde 38 oranında artarak 4 milyar TL oldu. Şirketin FAVÖK marjının ise yüzde 24,4 olduğu açıklandı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, "2020 yılında ASELSAN 3,3 milyar TL seviyesinde Ar-Ge harcaması yaparak teknoloji ve Ar-Ge alanındaki faaliyetlerini artırarak devam ettirdi. ASELSAN’a ürün ve hizmet sağlayan 4 bini aşkın tedarikçimizin pandemiden olumsuz etkilenmemesi için finansal ve operasyonel tüm imkanlarımızı seferber ettik. 2020 sonunda ulaştığımız yüksek ciro ve karlılık rakamlarımız bir aile olmanın bilinciyle uyguladığımız bu yönetim stratejilerimizin sonucudur" dedi.

Prof. Dr. Haluk Görgün, "Bu değişimin alışık olunmayan bir hızla gerçekleşmesi ise altyapı ve insan kaynağı itibariyle hazırlıksız olan şirketleri olumsuz etkiledi. ASELSAN uzun yıllardan beri değişime liderlik eden ve bu doğrultuda en değerli kıymeti olarak gördüğü nitelikli insan kaynağına yatırım yapan bir şirket. ASELSAN ailemize 2020’de katılan yaklaşık 1.500 çalışanımızla bu değerler halkasını daha da kuvvetlendirdik ve yılı tüm zamanların en yüksek istihdam rakamıyla tamamladık" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Görgün, "2 yıl önce hayata geçirdiğimiz Küresel Liderlik vizyonumuzun meyvelerini geçtiğimiz yıl itibariyle toplamaya başlamanın memnuniyetini yaşıyoruz. 2020 yılı en yüksek ihracat tahsilatının yapıldığı, en fazla ihracat siparişinin alındığı ve ihracat yapılan ülke sayısının 70’e çıkarıldığı çok verimli bir yıl oldu" şeklinde konuştu ve açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Yurt dışı müşterilerimizle olan süreçlerimizi bulundukları ülkede, tam zamanında ve etkin olarak çözüme kavuşturma stratejimizin parçası olarak geçtiğimiz yıl 3 ülkede şirket kurduk, ofis ve şube açtık. Bu atılımlarla yurt içinde ve yurt dışındaki toplam iştirak ve şube sayımız 28 adede ulaştı"

"Verilen her 10 siparişten 9 adedi KOBİ niteliğindeki firmalara yönlendirildi. ASELSAN yılı rekor seviyede nakit tahsilatıyla tamamlarken yıl boyu devam ettirilen başarılı işletme sermayesi yönetimi sayesinde şirket yılı net nakit pozisyonu ile kapattı. Şirketin yıl sonu nakit mevcudu 4 milyar TL seviyesinde gerçekleşti."

Apple CEO'su Tim Cook Açıkladı: Son 6 Yılda 100 Şirket Alındı
TEKNOLOJİ

Apple CEO'su Tim Cook Açıkladı: Son 6 Yılda 100 Şirket Alındı

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin yıllık hissedarlar toplantısında şirketin mali yapısına ilişkin bilgiler paylaştı. Cook, toplantıda Apple'ın son 6 yıl içinde ne aralıklarla kaç şirket alındığını duyurdu.

YORUMLAR