Yapay Zeka Devrimi: Film Senaryosu Yazabilen Yapay Zeka Geliştirildi!

Yapay zeka yazılımlarının giderek artıyor ve Dramatron adındaki yeni yapay zeka film senaryosu yazabiliyor. İşte detaylar!

Yapay Zeka Devrimi: Film Senaryosu Yazabilen Yapay Zeka Geliştirildi!

Son dönemde iyice viral olan yapay zeka yazılımları, pek çok konuda ve sektörde hizmet vermeye ve kullanılmaya başlandı. Bunlardan bir yenisi ise DeepMind'ın geliştirmiş olduğu Dramatron adındaki yapay zeka yazılımı âdeta film senaryosu yazabiliyor.

Dramatron, tiyatro oyunları, filmler veya diziler için gerekli olay örgüsünü, karakter diyaloglarını ve yaratmasını istediğiniz evreni oluşturabiliyor. Özellikle bir konu hakkında bir şeyler karalamaya başlayacağınız sırada size gerekli ilhamı sağlayabilecek olan bu yapay zeka pek çok kişinin işini kolaylaştırabilir ve hızlandırabilir.

Film Senaryosu Yazabilen Yeni Yapay Zeka: Dramatron

Dramatron adındaki bu yapay zeka, önerileri derleyebiliyor veya öncesinden verdiğiniz metinleri düzenleyerek kendi senaryolarını oluşturabiliyor. Şu anda sınırlı sayıda kişinin erişimine sunulan yapay zekayı kullanabilmek için OpenAI ve Perspective API anahtarına ihtiyaç bulunuyor.

Dramatron'un geliştiricileri, Dramatron'u eğitebilmek adına 15 yazar ve senarist ile çalıştıklarını belirtiyor. Şimdilik sıfırdan tüm bir senaryoyu yazmakta tutarlı bir sonuç sağlayamasa da takıldığınız noktalar ya da belli başlı olay örgüsü önerileri için size gerekli ilhamı sağlamak adına önemli bir iş çıkarıyor.

Öksürük Sesinden Zatürre Teşhisi Yapabilen Yapay Zeka Geliştirildi
Bilim

Öksürük Sesinden Zatürre Teşhisi Yapabilen Yapay Zeka Geliştirildi

Öksürük seslerini dinleyerek zatürre olup olmadığı tespit edebilen yeni bir yapay zeka geliştirildi.

OpenAI Yapay Zekası Nasıl Hırsızlık ve Bomba Yapılacağını Anlattı!
TEKNOLOJİ

OpenAI Yapay Zekası Nasıl Hırsızlık ve Bomba Yapılacağını Anlattı!

Yapay zekâ hizmetleri sunan OpenAI birkaç yıldır kullanıcıların ilgi odağında. Çeviriden sohbete pek çok hizmeti geliştirdikleri yapay zekâ aracılığıyla sınırlı şekilde kullanıma açan şirket, son olarak mevcut dil modellerini baz alan sohbet yapay zekâsı ChatGPT'yi kullanıcıların kullanımına açmıştı.

YORUMLAR