GPT-4 Tanıtıldı: Önceki Modele Göre Çok Daha Güçlü

OpenAI ekibi, bir sonraki büyük yapay zeka modeli GPT-4'ü tanıttı. Peki, GPT-4'ün yetenekleri neler? Sizin için derledik.

GPT-4 Tanıtıldı: Önceki Modele Göre Çok Daha Güçlü

OpenAI hiç şüphesiz ki bu senenin en çok konuşulan firmalarından biri. Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen DALL-E 2 ve ChatGPT ile dikkatleri üzerine çeken ekip, Microsoft ile yapılan iş birliği sonrasında hız kesmeden geliştirmelere devam ediyor. ChatGPT'nin de gücünü aldığı dil modeli için yeni bir versiyon yayınlandı: GPT-4!

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan GPT-3.5'in tamamlanmış versiyonu olarak görebileceğimiz GPT-4, önceki modelin altından kalkamadığı birçok sorunu başarıyla çözüyor. GPT-4'ün ChatGPT Plus aboneliğine dahil edileceği de belirtiliyor.

İşte GPT-4'ün Akılalmaz Yetenekleri

ChatGPT'nin patlama gerçekleştirmesinin ardından başta Google ve Meta olmak üzere birçok firma kendi dil modellerini tanıttı. Özellikle Meta'nın dil modeli LLaMA'nın birçok noktada GPT-3'ü geride bıraktığı iddiası sonrasında OpenAI ekibinden bir geliştirme bekleniyordu. Önümüzdeki günlere damgasını vurması beklenen GPT-4 nihayet bugün ortaya çıktı. Temelde hala bir dil modeli olan GPT-4, önceki neslin aksine artık metin girdisinin yanında görsel girdisi de oluşturabiliyor.

GPT-4 Tanıtıldı: Önceki Modele Göre Çok Daha Güçlü

Örneğin yukarıdaki resimde neyin komik olduğunda GPT-4'e sorulduğunda görseli analiz eden modelin cevabı şu şekilde oluyor:

"Bu resimdeki espri, büyük, modası geçmiş bir VGA konektörünün küçük, modern bir akıllı telefon şarj portuna takılmasının saçmalığından gelir."

 Öte yandan GPT-4'ün çoklu dl söz konusu olduğunda da önemli bir başarı kaydettiği belirtiliyor. Henüz yeni bir ürün olan GPT-4, insanlar için hazırlanan piyasadaki önemli testlerde de yüksek başarı gösteriyor. GPT-4'ün akademik seviyedeki sınavlardan aldığı bazı notlar şu şekilde:

Sınavlar GPT-4 GPT-3.5
ABD Baro Sınavı (Uniform Bar Exam) 298 / 400 213 / 400
ABD Üniversitelere Giriş Okuma Sınavı (SAT Evidence-Based Reading & Writing) 710 / 800 670 / 800
ABD Üniversitelere Giriş Matematik Sınavı (SAT Math) 700 / 800 590 / 800
ABD Medikal Bilgi Sınavı (MKSAP) %75 %53

 Oldukça uzun bir test listesinden ortalamanın üzerinde puanlarla ayrılan GPT-4, her alandaki çıktı üretebilme başarısını kanıtlıyor. GPT-4'ün tabi tutulduğu tüm sınavlar aşağıdaki grafikte yer alıyor. Ayrıca daha fazla bilgi almak için buraya tıklayarak OpenAI ekibinin ilgili blog paylaşımını inceleyebilirsiniz.

GPT-4 Tanıtıldı: Önceki Modele Göre Çok Daha Güçlü

GPT-4 ChatGPT Plus ile Denenebilecek

OpenAI ekibinin son şaheseri olan GPT-4, ChatGPT Plus aboneleri tarafından denenebilecek. Aylık olarak 20 dolar karşılığında kullanabildiğiniz ChatGPT Plus, klasik ChatGPT'nin birçok yeteneğini artırıyor.

ChatGPT'nin Ücretli Versiyonu Geliyor
TEKNOLOJİ

ChatGPT'nin Ücretli Versiyonu Geliyor

Geçtiğimiz yılın en çarpıcı gelişmeleri, yapay zeka alanında yaşanmıştı. Sektörün önde gelen firmalarıından OpenAI, DALL-E 2 gibi mesajları görüntüye dönüştüren bir programın ardından ChatGPT ile dünyayı salladı.

YORUMLAR