Half-Life 3'ün Hikayesi Oyuna Aktarıldı!

Bir grup mod yapımcısı Half-Life 3'ün hikayesini oyunlaştırmayı başardılar. İşte o Half-Life 3 modu:

Half-Life 3'ün Hikayesi Oyuna Aktarıldı!

Geçtiğimiz günlerde eski Valve çalışanı tarafından Half-Life 3'ün hikayesi başlığıyla yayınlanan bir yazı bütün oyuncuları heyecanlandırmıştı. Konuya el atan mod yapımcıları ise bu hikayeyi Half-Life 2'ye taşıdılar.

2007 yılında piyasaya sürülen Half-Life 2, daha çıktığı günden kült bir yapıma dönüşmüş ve bütün oyuncuları kendisine bağlamayı başarmıştı. Özellikle hikayesiyle etkileyicilik konusunda sınıf atlayan HL2'nin yayınlanmasının ardından yapımcı şirket Valve, hikayesinin devamı niteliğinde bölümler yayınlamıştı. Özellikle Half-Life 2: Episode Two hiç bitmemesi gereken bir yerde bitmiş ve herkesin aklında tonlarca soru bırakarak, bölüme noktayı koymuştu. İkinci bölümün yayınlanmasının ardından neredeyse on yıl geçmişken, Valve hala üçüncü bölümü yayınlamadı ve Half-Life 3 efsanesi de bu sebeple her geçen gün biraz daha büyüdü.

Artık çıkmayacağına kendimizi inandırdığımız oyuna dair heyecan verici en son gelişmeyse eski Valve çalışanlarından birinin kendi internet sitesi üzerinden Half-Life 3'ün hikayesini yayınlamasıyla yaşandı. Birkaç sayfa uzunluğunda olan bu hikaye, Half-Life 2: Episode Two'nun kaldığı yerden devam ediyor ve ayrıntıya girmese de merak edilen noktaları cevaplamaktan geri kalmıyordu. 

Yaşanan heyecan verici gelişmenin ardından harekete geçen bir grup mod yapımcısı da Half-Life 3'ün hikayesi olarak paylaşılan bu hikayeyi alarak, bir Half-Life 2 modu haline getirdiler ve belki de 10 yıl daha göremeyeceğimiz Half-Life 3'ü bizlere biraz olsun yaşatmayı başardılar. Team Tiger isimli grup tarafından geliştirilen modun oynanış videosunu hemen aşağıdan izleyebileceğiniz gibi Team Tiger'ın blog adresi üzerinden moda erişmeniz de mümkün.

YORUMLAR