iPhone 15'in OLED Ekranı Devrim Yaratabilir

Apple, iPhone 15 serisinin OLED ekran sürücü çipini 40nm'den 28nm sürecine geçiriyor. Peki bu geçişin ne gibi faydaları olacak? İşte detaylar!

iPhone 15'in OLED Ekranı Devrim Yaratabilir

Apple'ın bu yılın sonbahar aylarında kullanıcılarla buluşturmayı planladığı iPhone 15 serisine dair yeni detaylar ortaya çıkıyor. Yeni bir rapor, iPhone 15'teki OLED ekran sürücü çipinin 40nm'den 28nm sürecine geçmesi sayesinde bir verimlilik yükseltmesi alabileceğini söylüyor.

Apple'ın M2 gibi özel işlemcileri 5nm sürecinde üretiliyor ancak farklı süreçlerde üretilen cihazlarda kullanılan başka çipler olduğunu unutmamak gerek. Örneğin OLED ekran, kendi sürücü çipini gerektiriyor.

Economic Daily News'in bir raporuna göre Apple, iPhone 15'teki OLED ekran sürücü çipini 40nm'den 28nm'ye taşıyacak. Bu süreç sıçramasının daha enerji verimli ekranlar sağlaması bekleniyor ancak bunun cihazın genel pil ömrüne ne kadar fayda sağlayacağı tam olarak belli değil.

iPhone 15 Ekranından Ne Beklemeliyiz?

iPhone 15'in OLED Ekranı Devrim Yaratabilir

Rapor, süreç değişiminin tam da LX Semicon ve Samsung System LSI gibi belirli üreticilerin çip süreçlerini değiştirdikleri sırada gerçekleştiğini belirtiyor. Apple muhtemelen yeni üretim hatlarından yararlanmak isterken, diğer tedarikçilerini de istemeden yeni sürece daha hızlı geçmeye zorluyor.

Söylentiler, iPhone 15 serisinin tamamının selfie kamerası ve Face ID bileşenleri için hap ve delik kesiklerine sahip OLED ekranlara sahip olacağını gösteriyor. Ekranlar yeni nesil için boyut veya işlevsellik açısından değiştirilmese de yeni bir sürücü çipi daha fazla genel güç verimliliği anlamına gelebilir.

Peki sizin iPhone 15'ten beklentileriniz neler? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

iPhone 15 Pro'nun USB-C Girişi ve Titanyum Kasasından İlk Görsel Ortaya Çıktı
TEKNOLOJİ

iPhone 15 Pro'nun USB-C Girişi ve Titanyum Kasasından İlk Görsel Ortaya Çıktı

Apple hâlihazırda iPhone 15 serisi üzerinde çalışıyor ve yeni sızdırılan bir görüntü iPhone 15 Pro'nun USB-C bağlantı noktasına ve söylentilere göre yeni titanyum tasarımına bir bakış sunabilir.

iPhone 15, Wi-Fi 6E Özelliğine Sahip İlk iPhone Olabilir
TEKNOLOJİ

iPhone 15, Wi-Fi 6E Özelliğine Sahip İlk iPhone Olabilir

Yeni bir analist notu, Apple'ın Wi-Fi 6E'yi iPhone 15'e getireceğini ve cihazı Mac mini, MacBook Pro ve iPad Pro gibi diğer Apple cihazlarıyla aynı çizgiye getireceğini öne sürüyor.

YORUMLAR