Otopilot Modundaki Tesla'nın Kaza Sebebi Ortaya Çıktı!

Yaklaşık iki sene önce gerçekleşen Tesla kazasının nedeni sürücünün otopilot teknolojisini kötüye kullanması olarak belirlendi.

Tesla Yeni Autopilot Donanımı 1

Yaklaşık iki sene önce gerçekleşen Tesla kazasının nedeni sürücünün otopilot teknolojisini kötüye kullanması olarak belirlendi.

Sürüş Sırasında Telefonla Oyun Oynadı

Mart 2018 döneminde gerçekleşen kaza, Tesla Mod X SUV modeli ile gerçekleşmişti. Apple'da mühendis olarak çalışan Walter Huang'ın içerisinde bulunduğu araç, Mountain View sınırlarındaki bir otobanda çıkış yollarını bölen bir bariyere çarpıp paramparça olmuş, sürücü ise hayatını kaybetmişti.

Yapılan tespitlerde sürücünün herhangi bir fren yapmadığı, manevra amaçlı herhangi bir direksiyon hareketine yönelmediği tespit edildi.

Amerika Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu tarafından söz konusu kaza ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmanın sonuçlarına göre sürücünün otopilot modundaki sürüş esnasında direksiyon ile ilgilenmediği ve akıllı telefonu ile oyun oynadığı tespit edildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Robert Sumwalt, otopilot sistemlerinin halen kendi kendilerine sürüş için yeterli başarıya ulaşmadığını buna karşın sürücülerin bunu önemsemediklerini belirtti.

"Eğer kısmi otomasyona sahip bir arabanız var ise, kendi kendine giden bir arabanız yok demektir. Bu, sözde 'kendi kendine sürüş' modunda sürüş esnasında kitap okuyamayacağınız, bir film ya da dizi izleyemeyeceğiniz, bir şeyler yazamayacağınız ve video oyunları oynayamayacağınız anlamına gelir."

YORUMLAR