WhatsApp'tan Mikrofon Hatası: Kullanıcı Gizliliği Risk Altında mı?

WhatsApp'ın yeni mikrofon hatası, kullanıcıların gizlilik ve güvenlik konusunda endişe yaşamalarına neden oldu. İşte detaylar!

WhatsApp'tan Mikrofon Hatası: Kullanıcı Gizliliği Risk Altında mı?

WhatsApp, geçmişte çeşitli güvenlik endişeleriyle gündeme gelmiş olsa da uygulamanın iki milyardan fazla aktif kullanıcısı var ve dünya çapında yaygın olarak kullanılıyor. Bugün ise uygulamaya dair kullanıcıların güvenliğini tehdit eden yeni bir gelişme yaşandı.

Son zamanlarda birkaç kullanıcı uygulamada, uygulama kapatıldıktan sonra bile mikrofona erişmesine izin veren bir hata olduğunu bildirdi. Sorun, Pixel 7 Pro'sunda bu durumu fark eden bir Twitter kullanıcısı tarafından gündeme geldi. Hata, farklı Samsung ve Pixel modellerinin yanı sıra Android uygulamasının birkaç farklı sürümü de dâhil olmak üzere çeşitli Android cihazlarını etkiliyor gibi görünüyor.

Bu hata, gizlilikleri ve güvenlikleri konusunda endişe duyan kullanıcılar için endişe verici. Bu raporların birçoğunda, uygulamadan gelen mikrofon etkinliği Android'in Gizlilik Panosunda ve Android durum çubuğundaki görünür yeşil nokta bildirimi aracılığıyla tespit edildi.

WhatsApp Sorunla İlgili Google'ı Suçluyor

Bu, kullanıcı uygulamayı kapattığını düşünse bile uygulamanın hâlâ mikrofonuna eriştiği ve potansiyel olarak konuşmalarını bilgisi veya rızası olmadan kaydettiği anlamına geliyor.

WhatsApp bu raporlara, sorunun uygulamanın kendisinden değil Android'den kaynaklandığını iddia ederek yanıt verdi. Şirket bu durumla ilgili olarak Android'de gizlilik panosundaki bilgileri yanlış ilişkilendiren bir hata gibi göründüğünü ve Google'dan daha fazla araştırma yapmasını istediklerini belirtti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Artık Alışverişlerinizi WhatsApp'tan Ödemek Mümkün Olacak: Yeni Ödeme Sistemi!
İNTERNET

Artık Alışverişlerinizi WhatsApp'tan Ödemek Mümkün Olacak: Yeni Ödeme Sistemi!

WhatsApp, Hindistan ve Brezilya'nın ardından Singapur'da da sohbet içinde ödeme yapma özelliğini kullanıma sunuyor.

WhatsApp'a Rapor Etme Özelliği Ekleniyor
MOBİL

WhatsApp'a Rapor Etme Özelliği Ekleniyor

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, son yıllarda grupların gelişmesiyle birlikte aynı zamanda bir topluluk platformu haline de geldi.

YORUMLAR