2015 TEOG ve LYS Tercihinizde Yardımcı Olacak En İyi 5 Tercih Robotu

2015 TEOG ve LYS tercihinizde yardımcı olacak en iyi 5 tercih robotunu listeledik.

2015 TEOG ve LYS Tercihinizde Yardımcı Olacak En İyi 5 Tercih Robotu

2015 TEOG ve LYS tercih başvuruları döneminin başlamasıyla birlikte yaşanan stres te iki katına çıktı diyebiliriz. Tüm yıl boyunca - yıllarca büyük çaba sarf ederek sınavı başarılı bir şekilde atlatan öğrenciler şimdi bir karar vermek zorundalar. Karar verme aşaması ise hayatlarının dönüm noktası olduğundan çok kritik. Bu kritik noktada tercihinizde yardımcı olması açısından bizler de bir rehber hazırlayalım dedik ve TEOG ve LYS tercihinizde yardımcı olacak en iyi – güvenli 5 tercih robotunu listeledik.

TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılan adaylar için tercih başvuruları başladı. Başvuru dönemi oldukça mühim ve işaretleme yaptıktan sonra geri dönüşü olmayan bir durum olduğundan son derece kritik ve kafa karıştıran bir dönem. Bu noktada lise ve üniversite adayları için, tercihlerini yapılandırmalarında yardımcı olacak tercih robotlarını listeleyelim dedik. "İnternette onlarca tercih robotu varken bu listeye neden göz atmalıyım?" sorusunu sorabilirsiniz ancak MEB’in açıkladığı üzere internetteki her tercih robotu ne yazık ki güvenli değil. Öğrencilerin tercih aşamasını kolaylıkla atlatmalarına yardımcı olmak için tasarlanan tercih robotlarını kötüye kullananlar da mevcut ve en kötüsü de bu siteler kimlik bilgilerinizi alıyor. Hazırladığımız bu yazı ise güvenli bir şekilde kullanabileceğiniz tercih robotlarını içeriyor.

Kalın tercih kılavuzlarından daha basit ve kullanışlı olduğundan tercih edilen tercih robotları sayesinde puanınıza göre yerleşeceğinizin üniversite veya lisenin bölüml ve programlarını, bölümler için belirlenen koşulları, burs kriterlerini, ücretleri dahil tüm kriterlerinizi belirleyebiliyor ve tercihinizi hem daha rahat hem de güvenle ve doğru bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Şimdi dilerseniz TEOG ve LYS tercihinizde size rehberlik edecek en iyi tercih robotlarına bakalım:

  • TEOG Tercihi Yapacaklar İçin:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TEOG Tercih Robotu:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul sistemi üzerinden erişilebilir kıldığı TEOG tercih robotu ile tercih listesinden okulların yüzdelik dilimlerine, türlerine, öğretim şekillerine, kontenjanlarına, yabancı dil ve pansiyon durumlarına ulaşmak mümkün. Bilinçli tercih yapılması için yönlendirme amacıyla hazırlanan tercib robotu rehber öğretmenlerin kullanıma açık. Yani seçiminizi bir rehber öğretmen eşliğinde yapmanız gerekiyor.

MEB Tercih Robotu Sayfası: https://e-okul.meb.gov.tr

  • LYS Tercihi Yapacaklar İçin:

Yandex Üniversite Tercih Robotu:

Rus arama motoru Yandex’in üniversite sınavına katılanlar için oluşturmuş olduğu oldukça detaylı bir web servisi bulunuyor. Yandex Üniversite Tercih Robotu ile bölüm, şehir, üniversite, puan türü ve başarı sırası gibi kriterleri kendinize göre belirleyebilme şansına sahip olduğunuz gibi belli bir şehirdeki tüm üniversiteleri görebiliyor veyahut dilediğiniz bir üniversite hakkında bilgilere (yeri, telefon numarası, hakkında kısa açıklama, kampüs fotoğrafları gibi) ulaşabiliyorsunuz. Son derece sade hazırlanmış web sitesinde tercihlerinizi kaydetme ve “Tercihlerim” menüsü altından tüm tercihlerinizi gözden geçirme şansınız da var.

Yandex Tercih Robotu Sayfası: https://uni.yandex.com.tr/

Fem Tercih Robotu (Tercih Modülü):

2015 ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna göre hazırlanan Fem Tercih Robotu (Modülü), üniversite tercihinizi yaparken yardım alabileceğiniz güvenilir web servisleri arasında. Ön Lisans ve Lisans eğitimi veren yüksekokullarıdaki bölümlere ayrı ayrı ulaşabilmenin ve dilediğiniz üniversitelerin detaylı bilgilerine erişebilmenin yanında tercihinizi yaparken kafanıza takılan sorulara da “Soru – Cevap” bölümünden yanıt bulabiliyorsunuz ki bu bölümde öğrenciler tarafından en çok sorulan, kafa bulandırıcı sorular yer alıyor.

Fem Tercih Robotu Sayfası: http://tercih.fem.com.tr/ 

YGS – LYS Tercih Motoru (Üniversite Tercihleri):

Güncel kılavuz baz alınarak hazırlanmış güvenilir tercih robotlarından birisi de 2015 Üniversite Tercih Motoru. Adayların LYS sonuçlarına göre tercih yapmalarında rehberlik eden web servisinde diğer tercih robotları gibi kriter seçimi yapabilmenin haricinde daha önce seçtiğiniz üniversitede okumuş öğrencilerle hazırlanan lisans ve ön lisans bilgilendirme videolarına da izleyebiliyorsunuz.

YGS - LYS Tercih Robotu Sayfası: http://universitetercihleri.com/ddtercih

Tercih TV Tercih Robotu:

Uğur Dershanesi katkılarıyla düzenlenen Tercih TV Tercih Robotu da üniversite tercihinizi yaparken yardımcı olan güvenilir rehber sitelerden biri. YGS – LYS sayfasını açtığınızda “Kolay Tercih” menüsü altından tercih aramasına ulaşıyorsunuz. İl seçimini harita üzerinden yaptıktan sonra puan türünüzü de seçiyor ve kriterlerinizi belirliyorsunuz. Kritelerinize uygun üniversiteleri bulmanın haricinde üniversiteler hakkında detaylı bilgilere de ulaşabiliyorsunuz ki bu bölüm oldukça detaylı hazırlanmış. Seçtiğiniz üniversite hangi spor faaliyetlerini sunuyor? Yurdu var mı? Hangi aktivite imkanları tanınıyor? Kampüsünde eğlence merkezleri var mı? Burs veriyor mu? gibi üniversite hakkında tüm merak ettiklerinize 2015 Üniversite Rehber menüsü altından ulaşabiliyorsunuz.

YGS - LYS Tercih Robotu Sayfası: http://www.tercih.tv/ygs-lys

  • Önemli Not: Listelediğimiz tercih robotları ile tercihinizi şekillendirirken bunu dershane hocanızla veyahut rehber öğretmeninizle birlikte yapmanızı, ÖSYM'nin sunduğu kılavuzla seçiminizi karşılaştırmanızı öneririz. 

Öğrenciler İçin iOS Uygulamaları

Öğrenciler İçin Android Uygulamaları

YORUMLAR