Android için En İyi 8 Spor ve Fitness Uygulaması

En iyi Android spor ve fitness uygulamalarını sizler için listeledik ve egzersizlerinizde yardımcı olacaklarına inanıyoruz.

Android için En İyi 8 Spor ve Fitness Uygulaması

Modern hayatın getirdiği hareketsiz yaşam alışkanlıkları maalesef uzun vadede sağlık için çok zararlı. Kullanıcıların bu hareketsizlikten kurtulmak ve sağlıklarını, formlarını korumak için kullanabilecekleri uygulamalar da pek çok geliştirici tarafından yayınlanmış durumda.

Android için en iyi 8 spor ve fitness uygulamasını sizler için tespit ederek sporunuza ve sağlığınıza daha iyi bir şekilde dikkat etmenize yardımcı olmaya çalıştık. Dilerseniz hemen uygulamalarımıza geçiş yapalım ve indirme bağlantılarını da sunalım.

Calorie Counter

Calorie Counter uygulaması listemizdeki spor ve diyet takibini bir arada sunan kaliteli uygulamalar arasında yer alıyor ve sahip olduğu çok sayıda özellik sayesinde zayıflamak veya varolan formunuzu korumak oldukça kolay bir hale geliyor. Tariflere göre kalori hesaplama, egzersizler öğrenme ve kendi egzersizlerinizi ekleme, hedef belirleme, dostlarınızla iletişime geçme gibi pek çok özelliğe sahip olan uygulama, hem sporun hem de diyetlerin takibini tek bir noktadan gerçekleştirebilmenizi sağlıyor.

Eğer sağlığınıza dikkat ediyor, aldığınız ve yaktığınız kalorileri düzenli olarak görmek istiyorsanız göz atmadan geçmeyin derim.

Endomondo Sports Tracker

Endomondo Sports Tracker uygulaması, yaptıkları sporun takibini gerçekleştirmek isteyenlerin kullanabilecekleri seçenekler arasında yer alıyor ve sadece koşu veya yürüyüş değil, diğer spor dallarına dair destek de sunduğu için pek çok kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Gerçekleştirdiğiniz spora dair zamanlamanızı, hızınızı, mesafe bilgilerinizi ve irtifanızı zorlanmadan tutan ve size gösteren uygulama, GPS ile çalıştığından dolayı biraz batarya tüketimi gerçekleştiriyor ancak çok uzun saatlerce kullanmazsanız ciddi bir şarj bitmesi durumu yaşatmayacaktır.

Sporunuz bittikten sonra tutulan kayıtları inceleyerek kendi analizlerinizi gerçekleştirmek ve böylece bir sonraki seferde daha iyisini yapmaya çalışmak da mümkün.

FitNotes

FitNotes uygulaması, diğer spor ve fitness uygulamalarının aksine otomatik olarak herhangi bir takip gerçekleştirmiyor ancak hem bir takvime sahip olması, hem de tüm fitness türlerini hali hazırda içerisinde barındırması sayesinde manuel olarak yaptığınız sporları girmenize ve bunları takvim üzerinde planlayarak görmenize imkan tanıyor.

Zamanlayıcı, uzun vadeli ve tekrarlı programlar oluşturma kabiliyeti, programınızı yedekleme olanakları ve notlar ekleme gibi pek çok ek özellik sayesinde uygulamayı kullananların ne zaman hangi sporu ne kadar yaptıklarını görmeleri mümkün oluyor.

Eğer spor salonunda vakit harcarken tüm sporunuzun kaydını tutarak ilerlemenize daha sonra göz atmak istiyor, geleceğe dair planlar da oluşturmak istiyorsanız göz atmadan geçmeyin derim.

Google Fit

Google'ın hazırladığı Google Fit uygulaması, hem Android akıllı telefon hem de akıllı saat sahipleri tarafından kullanılabiliyor. Kullanıcıların gün içerisinde yürüdükleri ve bisiklet sürdükleri mesafeler, attıkları adımlar, koşu bilgileri gibi istatistikleri kolayca takip edebilen uygulama, böylelikle kaç kalori yaktığınız ve ne kadar mesafe katettiğiniz gibi tüm bilgileri kendi raporları içerisinde sunabiliyor.

Ayrıca diğer spor ve fitness cihazları yahut uygulamalarıyla da uyumlu bir şekilde çalışabilmesi sayesinde daha detaylı bilgiler elde etmek isteyenlerin de kullanabilecekleri araçlardan bir tanesi haline geliyor. Eğer spor performansınızı takip etmek ve formda kalmak istiyorsanız göz atmadan geçmeyin.

Ingress

Ingress aslında Google tarafından bir oyun olarak yayınlandı ancak spor yapmak isteyenlere de yardımcı olacağından hiç şüphem yok. Zira uygulamadaki amacımız şehrin belli bölgelerinde bulunan portalları ele geçirmek ve böylece karşı takımda yer alan kişilerin şehirdeki hakimiyetlerine zarar vermek.

Fakat bu işi gerçekleştirebilmek için fiziken o noktada olmanız gerekiyor ve telefonunuzla portalın olduğu yere yaklaştığınızda gereken işlemleri tamamlayabiliyorsunuz. Oldukça yaratıcı bir oyun olması ve bol bol yürümek isteyenlere bir amaç sunması nedeniyle spor ve fitness uygulamalarımız içerisine katmanın uygun olduğunu düşünüyorum.

RunKeeper

RunKeeper uygulaması, adından da anlayabileceğiniz gibi koşma, bisiklet, yürüme gibi aktiviteler esnasında GPS bilgilerinden faydalanarak kullanıcıların egzersiz ve sporlarını takip etmelerini sağlıyor. Sporunuz sırasında açık tutmanız gereken uygulama, aldığınız yol, gittiğiniz süre ve yaktığınız kaloriler gibi onlarca farklı konuda da destek sunuyor ve kendi analizlerinizi gerçekleştirmenize olanak tanıyor.

Ancak devamlı GPS kullanımının bataryanızı kısa sürede bitirebileceğini unutmamalı ve bu nedenle dikkatli olmanızı öneriyorum.

Runtastic

Runtastic uygulaması da diğer Android spor ve fitness uygulamaları gibi koşmayı, yürümeyi ve bisiklete binmeyi sevenlerin tüm bilgilerini GPS üzerinden takip ediyor ve oldukça başarılı bir arayüzle ihtiyaç duyduğunuz bu verileri size rapor olarak sunuyor.

Ancak diğer uygulamalardan oldukça farklı bir yanı da mevcut. Tezahürat sistemi adı verilen bir sisteme sahip olan uygulama, siz spor yaparken sizi çeşitli tezahüratlarla destekliyor ve motivasyonunuzu arttırmak için çaba gösteriyor.

Sworkit

Sworkit uygulaması sayesinde egzersizlerinizi daha motive bir şekilde yapabiliyor, kendi sanal ve kişisel koçunuza sahip olabiliyorsunuz. Uygulama temel olarak hangi egzersizleri yapabileceğini bilmeyen ve bu işte yeni olan kişiler için tasarlanmış. 30 saniyeden tutun da daha uzun egzersizlere kadar yüzlerce farklı seçeneğe sahip olan uygulama, her zevke ve imkana uygun bir egzersize olanak tanıyor ve yapmanız gerekenleri görsel olarak da size sunuyor.

Çok kısa egzersiz programlarına da olanak tanıması sayesinde işinizin gücünüzün arasında her fırsatı değerlendirmenize olanak tanıyacaktır.

Bizim tespit ettiğimiz Android fitness ve spor uygulamalarının sonuna geldik. Eğer sizin de bizlere ve diğer takipçilerimize önerileriniz varsa yorumlar kısmından iletmeyi unutmayın!

En İyi Spor Uygulamaları

YORUMLAR