iOS için En İyi 5 Reklam Engelleme Uygulaması

iOS için en iyi 5 reklam engelleme uygulamasını listeledik.

iOS için En İyi 5 Reklam Engelleme Uygulaması

Apple uygulama mağazasında Safari tarayıcı ile entegre çalışan onlarca ücretsiz ve ücretli reklam engelleme uygulaması var ancak içlerinde kaç tanesi gerçekten her türlü reklamı engelleyebiliyor ve ücretini sonuna kadar hak ediyor? Bu yazımızda iPhone ve iPad’inizde reklamlardan kurtulmanızı sağlayan aynı zamanda çevrimiçi gizliliğinizi koruyan, mobil veri tüketimini azaltan en iyi 5 reklam engelleme uygulamasını bir araya getirdik.

Apple’ın iPhone 6s ve 6s Plus’la önyüklü gelen mobil işletim sistemi iOS 9’un en beğenilen özelliklerinden birisi sanırım reklam engelleme seçeneğidir. Webde gezinmek için Safari tarayıcıyı tercih ediyorsanız mağazada sunulan onlarca reklam engelleme uygulamalarından birini indirip yükleyerek tarayıcınızı değiştirmeden reklamlardan tamamen kurtulma şansına artık sahipsiniz. Onlarca reklam engelleme uygulaması dedim çünkü App Store’da gerçekten bu iş için yaratılmış onlarca uygulama mevcut ve her gün bunlara bir yenisi ekliyor. İçlerinde ücretli ve detaylı seçenekler sunanlar olduğu gibi, ücretsiz ve temel, reklamları engellemede oldukça başarılı olanları da var. Bu uygulamaların hangisini tercih ederseniz edin aklınıza ilk gelecek sorulardan biri eminim ki “Ne kadar güvenliler?” olacaktır. Güvenlik endişesi duymanız çok normal ancak Apple’ın iOS 9’un yayınlanmasıyla türeyen reklam engelleme uygulamalarını yakından takip ettiğini ve kullanıcı için güvenlik riski oluşturanları mağazadan kaldırdığını belirtelim. Ufak bir detayı da paylaştıktan sonra siz iOS kullanıcılarımız için özenle seçtiğimiz en iyi 5 reklam engelleme uygulaması listemize geçiyorum:

iOS Reklam Engelleme Uygulamaları:

F-Secure ADBLOCKER

Güvenlik yazılım şirketi F-Secure’in reklam engelleme uygulaması F-Secure ADBLOCKER, tamamen ücretsiz olmasıyla dikkat çekiyor. Ücretsiz indiriyorsunuz ve hiçbir satın alım yapmadan ek seçenekler dahil kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında hangi sitelere girip çıktığınız veya hangi tür reklamlardan hoşlanmadığınız bilgileri uygulama geliştiriciye iletilmiyor. Webde sörf ederken hızınızı ciddi anlamda yavaşlatan reklamların dışında internet paketinizden gereksiz yere fazla harcamanızı engelleyen F-Secure ADBLOCKER, mağazaya sonradan gelse de oldukça etkili.

Purify Blocker

Safari tarayıcı ile entegre çalışan reklam engelleme uygulamalarından biri olan Purify Blocker, ücretli olarak geliyor ancak işinin ehli diyebiliriz. Reklamları kusursuzca engeleyen uygulama, webde 2 kat daha hızlı gezinme, WiFi ve 3G’de yüzde 50’ye kadar daha az veri tüketimi sunarken çevrimiçi gizliliğinizi de üst düzeyde koruyor. Özel hazırlanmış listeler sunan uygulamanın 3D Touch desteği sunduğunu da belirtelim.

1Blocker

En hızlı ve en etkili Safari içerik engelleyici olarak mağazada öne çıkan 1Blocker, ücretsiz olarak geliyor ve satın alım gerçekleştirmeden kullanabiliyorsunuz. Reklam bannerları, sosyal ağ butonları, çerez uyarıları, müstehcen içerikli siteler dahil webde gezinirken rahatsız olacağınız ve hızınızı etkileyen her türlü reklamı engelleyebilen uygulamada dilerseniz kendiniz de engelleyici oluşturabiliyorsunuz.

Adamant

Rahatsız edici, güvenlik riski doğuran reklamları engelleyerek hem hız kazandıran, hem bataryadan tasarruf etmemizi sağlayan, hem de mobil internet paketimizden çok harcamamızı engelleyen Adamant’a ücretli ve pahalı olarak yaklaşmamak gerek. Zira uygulama reklam engellemede oldukça başarılı ve reklam engelleme listesini sürekli olarak güncelliyor.

Freedom

Safari’nin içine nüfuz ederek webde hızınızı yarı yarıya düşüren, bataryanızı sömüren, olur olmadık zamanda karşınıza çıkan reklamları başarılı bir şekilde engelleyen Freedom, ücretsiz olarak gelmesiyle belki detaylı seçenekler sunmuyor ancak tercih edilebilir.

Reklam Engelleme Uygulamaları Nasıl Yüklenir, Kullanılır?

Unutmadan, listelediğimiz reklam engelleme uygulamalarını kullanabilmeniz için indirip yüklemeniz yeterli değil. Ayarlar – Safari – İçerik Engelleyiciler menüsü altından tercih ettiğiniz reklam engelleme uygulamasını etkinleştirmeniz gerekiyor.

Reklamları Engelleyen Özel Mobil Tarayıcı:

Adblock Browser

iOS platformunda gözümüze çarpan etkili ve güvenlik endişesi duymadan kullanabileceğiniz reklam engelleme uygulamalarını listeledik. Bunlar dışında tarayıcınızı değiştirmeyi göze alırsanız, popüler reklam engelleme servisi Adblock’un yapımcılarının geliştirdiği Adblock Browser’ı denemenizi tavsiye ederiz.

YORUMLAR