Android 14'te Ekran Kaydı Yepyeni Bir Özelliğe Kavuşuyor

Android 14 ile birlikte ekran kaydına bir dizi yeni gizlilik odaklı özellikler geliyor. İşte detaylar!

Android 14'te Ekran Kaydı Yepyeni Bir Özelliğe Kavuşuyor

Android 14 beta bazı akıllı telefonlar için hâlihazırda kullanılabilir durumda ve Google kısa süre önce ikinci beta güncellemesini yayınladı. Bu sayede insanlar Google'ın yaklaşmakta olan işletim sistemi ile oynamak ve bazı yeni özellikleri keşfetmek için zamana sahip oldular. Görünüşe göre şirket, Android 14 ile ekran kaydını daha gizlilik odaklı bir özellik haline getirmeyi planlıyor.

Şu anda, Android'in ekran kayıt işlevi, ses kaydını kapatmanıza ve ekran dokunmalarını gizlemenize izin veriyor. Yeni ekran kaydı, kaydı tek bir uygulamayla sınırlandırmanıza veya kayıt sırasında bildirimler gibi hassas bilgileri gizlemenize de olanak tanıyacak.

Android 14'te Ekran Kaydı Esnasında Bildirimler Gizlenebilecek

Mishaal Rahman, Twitter'da yaptığı paylaşımda bu iki özelliğin nasıl çalıştığını gösteriyor. Tek uygulamalı bir ekran kaydına dokunduğunuzda, son açtığınız uygulamaların bulunduğu bir ekran beliriyor. Kayıt sırasında uygulamadan çıktığınızda, siz uygulamaya geri dönene kadar ekran kararıyor ve böylece o uygulama dışındaki hiçbir eylem kaydedilmiyor.

Alternatif olarak dilediğiniz takdirde yine her şeyi kaydetmeyi seçebilirsiiniz. Samsung'un One UI sistemi buna benzer özellikleri zamanında sunuyor olsa da bu tip özelliklerin tüm Android kullanıcılarında bulunacak olması oldukça önemli.

Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Android 14 Beta 2 Güncellemesi Alacak Telefonlar Belli Oldu
MOBİL

Android 14 Beta 2 Güncellemesi Alacak Telefonlar Belli Oldu

Geçtğimiz yaz duyurulan Android 14 Beta 2, ilk olarak Google Pixel serisi telefonlar için sunulmuştu. İşletim sisteminin yakın zamanda diğer marka telefonlara da sunulması bekleniyordu.

Google I/O'23 Öne Çıkanlar: Android 14, Pixel 7a, Bard ve Dahası!
TEKNOLOJİ

Google I/O'23 Öne Çıkanlar: Android 14, Pixel 7a, Bard ve Dahası!

Gerçekleştirilen Google I/O 2023 etkinliğinde hem yapay zeka alanında hem de Pixel cihazlarında birçok yeni ürün tanıtıldı.

YORUMLAR