BMW Dokunmatik Ekran Özelliğine Veda Ediyor!

BMW dokunmatik ekran özelliğinden uzaklaşıyor. Dünya çapında birçok üreticinin maruz kaldığı çip sorunundan etkilenen şirket, bulduğu yeni çözüm ile şaşırttı.

Çip sıkıntısından etkilenen BMW, dokunmatik ekran özelliğinden vazgeçiyor. Bu, yeni BMW alacak müşterilerin dokunmatik ekransız bir BMW teslim alacağı anlamına geliyor olabilir. Olumsuz etkileri dünyanın dört bir yanında çok derinden hissedilen çip sorunu özellikle yeni tip koronavirüsten ötürü hemen hemen her sektör için kritik bir soruna dönüştü.

Bu dönemde başta otomobil üreticileri olmak üzere pek çok üretici, tüketicilerin talebini karşılamakta zorlanmaya başladı. En çok etkilenen sektörlerin başında otomobil sektörü geldi. Son gelişmelere bakılacak olursa BMW de bu sıkıntıyı yaşayan otomobil üreticileri arasında yer alıyor.

Apple iCar Projesi İçin Eski Tesla Mühendisini İşe Aldı
Otomobil

Apple iCar Projesi İçin Eski Tesla Mühendisini İşe Aldı

Apple, iCar projesinde daha fazla ilerleme kaydetmek için eski bir Tesla mühendisini bünyesine kattı. Teknoloji devinin bünyesine katılan mühendisin otonom sürüş yazılımı üzerinde çalışacağı öne sürüldü.

BMW Dokunmatik Ekran Özelliği Olmadan Gelebilir

BMW tutkunlarının oluşturduğu bir topluluğu içinde barındıran Bimmerfest forumunda yer alan bir iddia, bu haftadan itibaren bazı modellerinde dokunmatik ekran özelliğinin olmadan geleceği belirtildi.

Karardan etkilenen araçlara sahip müşterilerin iDrive'da gezinmek için ekrana dokunamayacağı söylendi. Dokunmatik işleve sahip olmayan araçları satın alacak müşterilerin bunun yerine iDrive kontrolcüsünü kullanması gerekecek.

Dokunmatik ekran teknolojisinin bilgi ve eğlence teknolojisine dönüşmesi çoğu tüketici için inanması zor bir değişim oldu. Dokunmatik ekranlar artık arabalar ile etkileşim kurma biçiminin temelini oluşturuyor. On yıl önce böyle bir sorun yoktu çünkü o zamanlarda bu denli bir öneme sahip dokunmatik ekran teknolojisi yoktu.

2021 yılına gelindiğinde neredeyse her şeyin dokunmatik ekranı bulunuyor. BMW'nin bazı araçlarından bu özelliğin yoksun olduğunu duymak, bu nedenle çoğu tüketici için hayal kırıklığı yarattı.

Hangi BMW Modelleri Dokunmatik Ekrana Sahip Olmayacak?

  • Mevcut BMW 3 Serisi
  • Mevcut BMW 4 Serisi Coupe ve Convertible
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe
  • Mevcut BMW Z4
  • Mevcut X5, X6 ve X7'nin tüm sürümleri

BMW, dünyanın dört bir yanına çok sayıda araba satıyor. Bu da karardan etkilenen çok fazla müşterinin olabileceği anlamına geliyor. Etkilenen müşteriler için 500$ verilebilecek ve bu araçlar "6UY" kodu ile gelecek.

BMW, Dokunmatik Ekran İddiasını Doğruladı

Bimmerfest forumunda paylaşılan iddiayı aktaran Edmunds, doğrulama için otomobil üreticisi ile iletişime geçti. BMW sadece iddiayı doğrulamak ile sınırlı kalmadı, bu kararın neden alındığını da şu sözlerle açıkladı:

"Bu önlem, otomobil üretimini dünya çapında etkileyen ve bazı özelliklerin ya da seçeneklerin kullanılabilirliğine sınırlama gelmesine neden olan sektör çapındaki tedarik zinciri sorunlarının bir sonucudur."

YORUMLAR