Cezayir Kopyayı İnterneti Keserek Engellemeye Çalışacak

Cezayir, lise bitirme sınavları sırasında kopya çekilmesini engellemek için interneti kesme kararı aldı.

Cezayir İnternet kesintisi

Kuzey Afrika’nın en büyük ülkelerinden bir tanesi olan Cezayir, lise bitirme sınavları sırasında kopya çekilmesini engellemek adına bütün ülkedeki interneti kesme kararı aldığını duyurarak, başta öğrenciler olmak üzere herkesi şaşırtmayı başardı.

Cezayir lise sınavı

Ülkenin resmi kurumlarınca yapılan açıklamada, 20 – 25 Haziran tarihleri arasında yapılacak sınavlarda, her oturum için ortalama iki saat boyunca ülke genelinde tüm mobil ve kablolu internet hatlarının hizmet dışı bırakılacağı söylendi.

Cezayir Eğitim Bakanı Nuriye Benghabrit tarafından açıklanan kesinti haberiyle birlikte 700 bin öğrencinin katıldığı sınavlar sürecinde bütün ülkenin internetten mahrum kalacağı dile getirilirken, kararın 2016 yılında yaşanan kopya skandalı sebebiyle alındığı ifade edildi. 2016 yılında Cezayir’de lise bitirme sınavlarında yaygın kopya ve hile teşebbüsleri görülmüş, yaşananlar ülkenin gündemini uzun süre meşgul etmişti.

Eğitim Bakanı Benghabrit, sınav dönemi boyunca internet kesintilerinin yanı sıra 20 – 25 Haziran tarihleri arasında bütün ülkede Facebook’a erişimin de tamamen engelleneceğini açıkladı. İki yıl önce yapılan sınavlarda sınav sorularının oturumlar sırasında internete sızdırılması tepkilere sebep olmuştu.

Başbakan Yıldırım İnternet Kesintisi İçin Açıklama Yaptı
İNTERNET

Başbakan Yıldırım İnternet Kesintisi İçin Açıklama Yaptı

Ülkemizde sabahın erken saatleriden beri Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya servislerine ve WhatsApp, Skype ve Telegram gibi iletişim servislerine internet sansürü nedeniyle erişilemiyor.

Teknoloji Tutkunları İçin Elektrik Kesintisi Sırasında Yapılacak 8 Şey
NASIL YAPILIR

Teknoloji Tutkunları İçin Elektrik Kesintisi Sırasında Yapılacak 8 Şey

Hepimiz bir ucundan da olsa teknoloji bağımsısı sayılırız. En büyük düşmanımız da elektrik kesintileri olmuştur. Bunu yaşadığımız zaman çıldırırız.

Bir Saatlik Facebook Kesintisi Kaç Dolara Mal Oluyor?
SOSYAL MEDYA

Bir Saatlik Facebook Kesintisi Kaç Dolara Mal Oluyor?

Facebook'un hizmet verdiği her dakika yıllık kazancınıza denk geliyor olabilir. Dolayısıyla erişime kapandığı her dakika ortalama bir araba parasına denk gelecek kadar zarar ediyor.

YORUMLAR