Microsoft Clippy'yi Küçük Bir Farkla Geri Getiriyor

Microsoft Clippy'yi geri getiriyor. Microsoft 365'e eklenecek eski asistan, öncekinden farklı olarak kullanıcılara yardımcı olmayacak ve çok sessiz olacak.

Microsoft Clippy'yi geri getirme kararı aldı. Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft, eski ofis asistanını daha az göz önünde olacak şekilde ofis yazılımlarının yeniden bir parçası yapacağını duyurdu.

Microsoft Clippy Daha Az Ön Planda Olacak Şekilde Dönüş Yapıyor

Gordon Freeman, Doomguy, Guybrush Threepwood… Hepsi ikonik karakterler listesinin en önemli isimleri olarak biliniyor ancak doksanların ikonik karakterleri sıralanacak olursa liste hiç istenmediği kadar uzar. Clippy de söz konusu ikonik karakterler listesinde yer alabilecek isimlerden biri oldu ancak o sıralanan isimlerden farklı olarak bir oyun karakteri değil, Microsoft'un ofis yazılımlarının bir parçasıydı.

Doksanların sonunda ve 2000'lerin başında Windows işletim sistemli bilgisayar kullanmış kişiler, Windows'un söz konusu karakterle özdeşleşmiş olduğunu düşünüyordu. Kuşkusuz ki o zamanlarda ofis yazılımlarını kullanan herkesin sevimli gibi görünen ancak çoğu kullanıcının önüne sürekli çıkmaktan işini yapmasına engel olmuş bir ataşla hiç unutamadığı iyi ya da kötü anıları var.

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Uzun yıllar boyunca hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen, eski adıyla Microsoft Office olarak bildiğimiz Microsoft 365, öğrencilerden çalışanlara kadar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor.

Microsoft söz konusu ataştan bir süre sonra kurtuldu. Yardımcı görevini üstlenen ataş o kadar sık eleştiri yağmuruna tutulmuştu ki şirket sevilmeyen bir özelliğe yazılımda yer vermenin doğru olmadığını düşünüp onu ofis yazılımlarının bir parçası olarak tutma fikrini geçmişte bıraktı.

Şirket görünüşe bakılacak olursa ataşı onca sene geçmesine rağmen unutamadı ve onu yakın bir zamanda ofis yazılımlarının yeniden bir parçası haline getirmeyi planlıyor ama bunu eskiden çok sayıda eleştiri almalarına neden olacak şekilde değil, daha az göz önünde bulunacak şekilde yapmak istiyor.

Şirketin resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir tweette kiminin eski dostu kiminin de korkulu rüyası olan eski ofis asistanının bir görüntüsünü paylaşarak şu sözlere yer verildi:

"Bu 20 bin beğeni alırsa Microsoft 365'teki ataş emojisini Clippy ile değiştireceğiz."

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan tweetin beğeni sayısı şu anda 163 bine ulaşmış durumda. Görünüşe bakılacak olursa önümüzdeki günlerde Microsoft 365 kullanıcılarını sıradan bir ataş emojisi yerine Clippy emojisi bekliyor.

Microsoft Clippy'nin geri getirilip getirilmemesi hakkında kullanıcıların ne düşündüğünü öğrenmek için paylaştığı tweette eski ofis asistanı ile ilgili iyi hatıraları olanlar şirketin fikrini destekledi. Peki, siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR