Otomobillere Kur Zammı Geliyor

Otomobillere kur zammı geleceği bilgisi geldi. Ne kadar zam gelecek? Sektör temsilcileri tarafından açıklama yapıldı.

otomobillere-kur-zammi

Otomobillere kur zammı yolda. Döviz kurunda yaşanan yükseliş sonrasında sektör temsilcileri tarafından açıklamalar geldi. Ocak ayından sonra şubat ayında da aylık bazda son 10 yılın satış rekoru kırılmıştı. Zam sonrasında araç satışlarında düşüş olacağı aktarılıyor.

Otomobillere Ne Kadar Zam Gelecek?

Dünya.com'dan Aysel Yücel'in haberine göre, Nisan ayında fiyatların yüzde 6’dan fazla artması, buna bağlı olarak talebin azalması bekleniyor. Zammın en çok orta segmenti etileyeceği aktarılan bilgier arasında bulunuyor.

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

Kur artışı henüz fiyatlara yansımadı. Ay sonuna kadar fiyatlarımızı muhafaza edeceğiz. Kur artışıyla birlikte faizler de artış gösterdi. Özellikle yüzde 80 vergi diliminde konumlanan araçlar için talepte yavaşlama ihtimali yüksek gözüküyor.

Ancak yüzde 50 vergi dilimindeki araçların fiyat konumu ile birlikte buradaki araçların talebinin canlı kalmasını öngörüyoruz. Pazarın ilk 3 ayda beklenenden fazla olan büyümesinin ikinci çeyrekte daha sakin geçeceği öngörülebilir.

Ancak geçen sene pandemi nedeniyle olumsuz etkilenen 2. çeyrek sonuçlarına göre yine büyüme olacaktır. Markalar kampanyalarını kendi maliyet ve stok koşullarına göre belirlemektedir.

Bugünkü şartlarda oluşan kur ve finansman koşullarını göz önüne aldığımızda Mart ayında sunulan fiyat ve kredi kampanya koşullarının nisan ayında gerçekleşme şansının çok düşük bir ihtimale sahip olduğunu öngörüyoruz. Pazar koşullarını dinamik olarak takip edip siparişle siparişlerimizi tüketicilerimizin tercih edeceği özellik ve fiyat koşullarına uyumlu hale getirmek için çabalarımız devam edecek.

Faiz Artışının Otomobil Fiyatlarını Olumsuz Etkileyeceği Belirtiliyor

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kurlarda artış ,çok yakın zamanda gerçekleştiği için öncelikle biraz izlemek ve kurun hareketini gözlemlememiz gerek. Bugün fiyatlarımıza kurun artmasına bağlı olarak bir artışı yansımadı. Ancak kurdaki artış kalıcı olursa, belli bir süre içinde fiyatlara da maliyet artışı olarak yansıyacağını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde fiyatların kura bağlı artması satış temposuna olumsuz yansıyabilir. Bununla birlikte satış temposuna etki eden diğer bir etken de tüketici kredileri. Son dönemde faizlerde yaşanan artış da bu anlamda satışlar üzerinde olumsuz etki üretebilir. Kur artışındaki hareketi izleyerek, satışlar üzerindeki etkisini önümüzdeki dönemde daha net görebiliriz."

İkinci El Araç Alım Satımına Vergi Geliyor
Otomobil

İkinci El Araç Alım Satımına Vergi Geliyor

İkinci el araç alım satımına vergi geliyor. Hükümetin ikinci el araç satışlarından binde 5 vergi almak için harekete geçtiği söyleniyor.

İkinci el otomobil fiyatlarında da artışın yaşanmaya başlandığı söyleniyor. Konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

YORUMLAR