Magnus Carlsen Satranç Şampiyonası'nın En Uzun Oyununu Kazandı

Magnus Carlsen 2021 FIDE Dünya Satranç Şampiyonası'nda liderliği ele geçirdi.

Satranç Şampiyonası'nın en uzun oyunu geçtiğimiz saatlerde tamamlandı. Magnus Carlsen ve Ian Nepomniachtchi yaklaşık 8 saat süren karşılaşma sonucunda yeni bir rekora imza attı. En sonki rekor 1978'de kırılmıştı.

2021 FIDE Dünya Satranç Şampiyonası 24 Kasım ila 16 Aralık 2021'de Dubai'de gerçekleşiyor. Şampiyona halihazırda hüküm süren dünya şampiyonu Carlsen ile 2020-2021 FIDE Adaylar Turnuvasını kazanan rakibi Nepomniachtchi arasında 2 milyon euroluk bir ödül fonu için oynanıyor.

Norveçli satranç oyuncusu Magnus Carlsen, Dubai'de düzenlenen Dünya Satranç Şampiyonası'nın altıncı maçında tarihi bir galibiyet elde etti.

Beyaz taşlarla oynayan son şampiyon, 136 hamle ve yaklaşık sekiz saat süren bir maçta Rus rakibi Ian Nepomniachtchi'yi mağlup etti.

Bu, 1978'de Anatoly Karpov ve Viktor Korchnoi arasındaki şampiyonluk maçında kırılan 124 hamlelik rekoru aşarak, dünya şampiyonası tarihindeki en uzun maçtı. Aynı zamanda beş yıldır berabere bitmeyen ilk klasik Dünya Şampiyonası oyunuydu.

136 hamlelik oyun, bir dünya şampiyonası maçında şimdiye kadar oynanan en uzun oyundu ve oyunun sonunda maddi açıdan dengesiz bir mücadele gördü. Carlsen'in kalesi, atı ve iki piyonu Ian Nepomniachtchi'nin veziri için çok fazlaydı.

Satranç Şampiyonası'nın en uzun oyunu 

Yerel saatle gece yarısından sonra biten maçın ardından düzenlediği basın toplantısında Carlsen, "Açıkçası bu sonucu aldığım için çok mutluyum. Hiçbir zaman kolay olmadı ve açıkçası olmamalıydı." dedi.

Magnus Carlsen'in rakibi olan Nepomniachtchi ise verdiği demeçte, "Magnus eline geçen çok az şansı değerlendirmeyi başardı." diyerek şunları ekledi: "Genel olarak vezirim atına, kalesine ve iki piyonuna karşı olmalıydı."

Hatalı Satranç Hamlelerini Tespit Eden Yapay Zeka Geliştirildi
TEKNOLOJİ

Hatalı Satranç Hamlelerini Tespit Eden Yapay Zeka Geliştirildi

Sıradan bir akıllı telefonla bile saniyeler içerisinde oynanmaya başlanabilen satrançta yenilmesi imkansızmış gibi görünen bir AI geliştirildi.

Carlsen, gelmiş geçmiş en büyük satranç yeteneklerinden biri olarak biliniyor. Çok sayıda turnuva kazandı ve 2011'den beri sürekli olarak dünyanın bir numaralı oyuncusu oldu. 31 yaşındaki Norveçli, 2013'ten beri dünya şampiyonluğunu elinde tutuyor.

Ayrıca birden fazla dilde uzman yorumlarıyla Dünya Satranç Şampiyonası'nın canlı yayın keyfini çıkarabilirsiniz. Ekip; Sergey Karjakin, Francisco Vallejo Pons, Krikor Mekhitarian, Alexandra Kosteniuk, Kevin Bordi ve çok daha fazla yıldız yorumculardan oluşuyor.

2021 FIDE Dünya Satranç Şampiyonası hakkında daha fazla bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR