Toyota'dan Bir Veri İhlali Daha: Araç Sahipleri Tehlikede!

Daha önce milyonlarca araç sahibinin verilerinin sızdırıldığını açıklayan Toyota, yeni bir veri ihlali daha duyurdu. İşte detaylar!

Toyota'dan Bir Veri İhlali Daha: Araç Sahipleri Tehlikede!

Toyota yaptığı açıklamada, bu yılın başlarında iki milyondan fazla müşteriye ait hassas bilgileri içeren ve yaklaşık on yıldır güvenli olmadığı düşünülen yanlış yapılandırılmış ayrı bir veri tabanının keşfedilmesinin ardından daha sıkı veri güvenliği kontrolleri uygulayarak yeni bir ihlall daha tespit ettiğini söyledi.

Yeni keşfedilen veri ihlalinde, araç içi cihaz tanımlayıcıları ve aracın navigasyon sisteminde görüntülenen haritalama verileri de dâhil olmak üzere 260.000 araç sahibine ilişkin ayrıntılar yer alıyor. Elbette takma isimlerle şifrelendiğinden, ayrı bir kaynaktan ek veriler olmadan bu verileri gerçek kişilerle ilişkilendirmek neredeyse imkânsız.

Etkilenen müşterilerin çoğunun Japonya'da olduğu ancak açıklanmayan bir kısmının Asya ve Okyanusya'nın başka yerlerinde ikamet ettiği belirtildi. Bu müşterilerden bazılarının isimleri, ev ve e-posta adresleri gibi bilgilerinin yanı sıra Toyota tarafından verilen müşteri kimlik numaraları ve araç kayıt/kimlik numaraları da sızdırılmış durumda.

Toyota Yeni Sızıntıları Kimsenin Ele Geçiremediğini Söylüyor

Toyota'dan Bir Veri İhlali Daha: Araç Sahipleri Tehlikede!

Etkilenen müşteriler Toyotalarını Aralık 2007'den itibaren satın almış olurken, veriler Şubat 2015 ile Mayıs 2023 arasını kapsıyor.

Bu kesinlikle büyük bir hata olsa da iyi bir haber de var gibi görünüyor. Toyota, verilere sızma girişimi olmadığını fark ettiklerini, yani veritabanını kendilerinden önce kimsenin bulduğuna dair bir kanıt olmadığını iddia ediyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Milyonlarca Toyota Araç Sahibinin Bilgileri İfşa Oldu!
Otomobil

Milyonlarca Toyota Araç Sahibinin Bilgileri İfşa Oldu!

Japon otomobil devi Toyota, milyonlarca araçla ilgili hassas verilerin on yıl boyunca internette açıkta saklandığını ve nereye bakacağını bilen herkesin erişimine açık olduğunu doğruladı.

Toyota'dan 10 Yeni Elektrikli Otomobil Geliyor
Otomobil

Toyota'dan 10 Yeni Elektrikli Otomobil Geliyor

Toyota Motor Corp'un üst düzey bir yöneticisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Japon otomobil üreticisinin elektrikli otomobillerde arayı kapatmak için 2026 yılına kadar 10 yeni elektrikli otomobil modeli sunmayı hedeflediğini söyledi.

YORUMLAR