Amazon Prime vs Netflix: Hangisi Daha İyi?

Bu yazımızda Amazon Prime vs Netflix Kıyaslaması ile karşınızdayız. Peki Amazon Prime mı daha iyi yoksa Netflix mi? İşte merak edilen detaylar!

Amazon Prime vs Netflix Kıyaslaması: Hangisi Daha İyi?

Uzun bir süredir ülkemizde hizmet gösteren Netflix şu sıralar yeni ve oldukça güçlü bir rakip ile karşı karşıya: Amazon Prime. Peki söz konusu iki servis kullanıcılara neler sunuyor ve hangi detaylarla birbirinden ayrılıyor? Amazon Prime vs Netflix Kıyaslaması ile birlikte merak ettiğiniz bu detaylara daha yakından göz atacağız!

Arkadaşlarınızla Netflix Party Yapmanın 7 Yolu
İNTERNET

Arkadaşlarınızla Netflix Party Yapmanın 7 Yolu

Netflix Party nedir, nasıl yapılır? Bu soruların yanıtı, popüler dijital yayın hizmetini kullanan kişilerin büyük bir kısmı tarafından oldukça merak ediliyor.

Amazon Prime vs Netflix: Hangisini Almalısınız?

Netflix sunduğu binlerce dizi ve film ile birlikte gerçekten güçlü bir platform olarak öne çıkıyor. Öte taraftan Amazon Prime da hızla genişleyen içerik kütüphanesine ek olarak sunduğu alışveriş fırsatları ve iddialı fiyatlandırma ile birlikte gerçek bir rekabetin önünü açmış oluyor.

Netflix Şifre Paylaşımı Artık Yasa Dışı Olarak Kabul Ediliyor!
İNTERNET

Netflix Şifre Paylaşımı Artık Yasa Dışı Olarak Kabul Ediliyor!

Bir devlet kurumuna göre Netflix gibi çevrimiçi akış hizmetlerinde sahip olduğunuz üyeliklerin şifrelerini paylaşmak artık yasalara aykırı.

Söz konusu iki hizmet de kullanıcıların eğlencesi üzerine kurulu olsa da fiyatlandırma, içerik seçimleri ve ekstra özelliklerle birlikte birbirlerinden radikal biçimde farklıdırlar. Öyleyse sadece birini seçmek zorunda kalırsanız hangisini seçmelisiniz? Açıkçası bu kolay bir karar değil ancak en önemli kriterleri göz önüne alarak kıyaslama yapabilmenize olanak sunan bir rehber hazırladık.Amazon Prime ve Netflix'i 4 ana başlıkta inceleyeceğiz. Başlıklar ise şu şekilde:

  • Fiyat
  • Platform Desteği
  • İçerik Kütüphanesi
  • Ekstralar

Amazon Prime vs Netflix: Fiyat

Mevcut durumda Netflix'in fiyatları, üç farklı abonelik tipine dayanıyor ve ücretler şu şekilde:

  • Temel plan: 45.99 ₺
  • Standart plan: 69.99 ₺
  • Özel plan: 93.99 ₺

Amazon Prime ve Netflix'in En Ucuz Olduğu Ülkeler Belli Oldu
İNTERNET

Amazon Prime ve Netflix'in En Ucuz Olduğu Ülkeler Belli Oldu

Yapılan bir çalışma ile Netflix'in en ucuz olduğu ülkeler belli oldu. Ayrıca Amazon Prime'ın en ucuz olduğu ülkeler de açıklandı.

Söz konusu servis Amazon Prime olduğunda tek bir abonelik seçeneği bulunuyor ve aylık bazda 7,99 ₺ ödemeniz gerekiyor. Bu da Netflix'in en uygun fiyatlı paketinden dahi çok daha uygun bir fiyatlandırma olarak öne çıkıyor. Ayrıca ilk ay için ücretsiz deneyimleyebilme şansınız da bulunmakta.

Kazanan: Amazon Prime

Amazon Prime vs Netflix: Platform Desteği

Eğer uyumlu bir cihazınız yoksa video akış platformlarına üye olmanızın da bir anlamı yoktur. Amazon Prime'ın uyumlu olduğu cihazlardan bazıları şu şekilde:

  • PC
  • Mac
  • Roku
  • Apple TV
  • Fire TV
  • iOS
  • Android 
  • Xbox One
  • Xbox 360
  • PlayStation 4
  • PlayStation 3
  • Akıllı TV
  • Chromecast / Chromecast Ultra

Disney Plus ve Netflix Gibi Hizmetler Tek Bir Platformda Toplanıyor
İNTERNET

Disney Plus ve Netflix Gibi Hizmetler Tek Bir Platformda Toplanıyor

The Wall Street Journal'a göre YouTube, çeşitli akış hizmetleri için abonelik satın alabileceğiniz bir çevrimiçi mağaza üzerinde çalışıyor.

Öte taraftan Netflix, herhangi bir hizmetin sağlayabileceği en geniş cihaz uyumluluğu listesine sahiptir ve nerede izleyebileceğinizin neredeyse sınırı yoktur. Buna Nintendo 3DS ve Windows Phone gibi cihazların da dahil olduğunu hatırlatalım. Kısa bir şekilde her iki servis de gündelik kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayabiliyor ancak illa bir kazanan seçmemiz gerekirse sonuç bellidir.

Kazanan: Netflix

Amazon Prime vs Netflix: İçerik Kütüphanesi

Netflix binlerce lisanslı Hollywood filmini, televizyon programını, belgeseli ya da özel dizi ya da özel filmi kullanıcılara sunar. Örneğin The Witcher, Stranger Things ya da The Umbrella Academy gibi orijinal yapımlar bunların en popülerleridir.. Tüm bunlara ek olarak pek çok yabancı ve orijinal dizide de dil yerelleştirme çalışmaları bulunuyor.

IMDb Puanı En Yüksek Netflix Filmleri - Güncel Liste 2024
Sinema

IMDb Puanı En Yüksek Netflix Filmleri - Güncel Liste 2024

IMDb puanı yüksek Netflix filmleri izleyerek keyifli zaman geçirebilirsiniz. Peki, popüler dijital yayın hizmetinde son zamanların en başarılı filmleri hangileri? Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için bir liste hazırladık.

Reelgood'un Haziran 2020 raporuna göre Amazon Prime çok daha büyük bir film ve dizi kataloğuna sahip. Neredeyse 12,000'den fazla filmi bünyesinde barındıran servis, Netflix ya da Hulu gibi servisleri gölgede bırakıyor. Amazon'un en tanınmış filmleri arasında Inception, Clue ya da The Cabin in the Woods gibi daha eski yapımlar var.

En İyi Amazon Prime Dizileri ve Filmleri - 2024
Sinema

En İyi Amazon Prime Dizileri ve Filmleri - 2024

En iyi Amazon Prime dizileri ve filmleri neler? Bu yazıda 2024 yılında popüler dijital yayın platformu üzerinden izleyebileceğiniz en başarılı yapımları bir arada topladık.

Şu aşamada orijinal içerikler için çalışmalar sürüyor ancak bu, uzun vadeli doğru bir stratejiden ibaret. Şu aşamada Amazon, söz konusu arenada rekabet etmekten uzak. Bunlara ek olarak platformdaki her içerikte Türkçe dil ya da altyazı desteği de bulunmuyor.

Kazanan: Netflix

Amazon Prime Day 2018

Amazon Prime vs Netflix: Ekstralar

Bu noktada video izleme ile hiçbir ilgisi olmasa da Amazon Prime'ın ilginç bir avantajından bahsetmek gerekiyor. Amazon Prime ile birlikte Amazon'dan alacağınız seçili ürünlerde ücretsiz olarak aynı gün ya da ertesi gün teslimat seçeneğinden faydalanabiliyorsunuz.  Ayrıca Prime Gaming ve Prime Music gibi diğer alternatiflere de göz atmak gerekiyor.

Amazon Müzik, Amazon Prime Üyelerine Ücretsiz Oldu
İNTERNET

Amazon Müzik, Amazon Prime Üyelerine Ücretsiz Oldu

Amazon, Amazon Müzik'teki 100 milyon şarkılık tam kataloğunu Amazon Prime abonelerine ücretsiz olarak sunuyor.

Netflix'in bahsedecek ekstraları az ancak bahsetmekte fayda var. Netflix artık kendi bünyesi içerisinde oyun oynamaya da imkan veriyor. Henüz çok yetersiz olan oyun kütüphanesi her geçen gün yenilense de artık Netflix sadece dizi ve film izleyebileceğiniz bir platformdan ötesi olmayı amaçlıyor. Oyun sektörünün her geçen gün daha da büyümesi ve Netflix'in The Witcher, Arcane, Castlevania, The Cuphead Show, DOTA: Dragon's Blood gibi oyun adaptasyonlarının aşırı ilgi görmesi Netflix'i oyun sektörüne girmeye teşfik etti diyebiliriz. Netflix'in oyun kütüphanesinde kendine ait oyunlar da mevcut. Çok beğenilen Stranger Things'in retro tarzdaki oyunları Netflix'in kütüphanesinde bulunmakta.

Netflix Hesabınızdan Nasıl Oyun Oynarsınız?
NASIL YAPILIR

Netflix Hesabınızdan Nasıl Oyun Oynarsınız?

Netflix hesabından oyun oynama konusu birçok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Netflix aboneleri, dizi ve film izleme dışında platformda oyun da oynayabilir.

Ekstra özelliklerden en faydalısı hiç şüphesiz Prime Gaming olacaktır. Pek çok kullanıcı sadece Prime Gaming'in nimetlerinden faydalanmak için bile Amazon Prime'a abone oluyorlar. Amazon Prime'ın ekstraları bazı kişiler için ana odak bile olabiliyor.

Kazanan: Amazon Prime

Amazon Prime Zamlanacak mı? Amazon Türkiye'den Açıklama Geldi
İNTERNET

Amazon Prime Zamlanacak mı? Amazon Türkiye'den Açıklama Geldi

Bloomberg'in sorularını yanıtlayan Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, Türkiye'ye yaptıkları yatırımlara, artan müşteri talebine ve ilk lojistik merkezlerini İstanbul'da açacaklarına değindi.

Sonuç

Netflix'in diğer video akış hizmetlerinden daha fazla aboneye sahip olmasının önemli bir nedeni var: Çok geniş bir içerik kütüphanesi.

Bu, filmleri ve dizileri reklamsız olarak izlemenin harika bir yolu ve şirketin orijinal içeriklere yönelik geniş yatırımları her zaman izlemeye değer bir şeyler olduğunu gösteriyor. Eğer seçim yapmakta zorlanmaya devam ediyorsanız her ikisini de tavsiye edebiliriz. Bu tip günlerde birden fazla akış hizmetine sahip olmak oldukça normal bir durumdur ve oturma odanızda harika bir eğlence deneyimi yaşamanızı sağlar.

Amazon Prime ile Netflix'i karşılaştırdığımız yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz hangisini kullanıyorsunuz? İkisini birden kullanmayı hiç düşündünüz mü? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR