En İyi Açık Dünya Oyunları - 2024

Açık dünya oyunları oynayarak uzun saatler boyunca eğlenceli zaman geçirmek isteyen oyuncular için birbirinden başarılı yapımların yer aldığı liste hazırladık.

Açık dünya oyunları, oyuncuların bir harita üzerinde görev yapmanın yanı sıra istediği gibi gezebilmesine olanak tanır. Bu yazıda uzun saatlerce boyunca keyifli zaman geçirmenize olanak tanıyan birbirinden başarılı video oyunlarını bir arada topladık.

Açık dünya, en popüler oyun türlerinden bir tanesidir. Dünya çapında milyonlarca oyuncu tarafından çok beğenilen türe sahip pek çok video oyunu bulunuyor. Bu oyunların bazıları çok büyük başarılarının altına imza atarken bazıları ise beklentileri karşılayamadı. İşte açık dünya oyunu önerileri!

En İyi Açık Dünya Oyunları Listesi

  • Palworld
  • Marvel's Spider-Man 2
  • Starfield
  • Just Cause 4
  • Watch Dogs 2
  • Avatar: Frontiers of Pandora
  • Hogwarts Legacy
  • LA Noire
  • Yakuza 0
  • Mafia II: Definitive Edition
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Sleeping Dogs: Definitive Edition
  • GTA 5
  • Far Cry 5
  • Fall Out 4
  • Elden Ring
  • Saints Row 4
  • Sea of Thieves
  • Batman: Arkham Knight
  • Horizon Forbidden West
  • Red Dead Redemption 2
  • Dying Light 2 Stay Human
  • The Witcher 3: Wild Hunt
  • Assassin's Creed Odyssey
  • The Elder Scrolls V: Skyrim
  • Marvel’s Spider-Man Remastered
  • Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands
  • Death Stranding
  • Minecraft
  • No Man’s Sky
  • Forza Horizon 5
  • Days Gone

Palworld Benzeri Oyunlar
OYUN

Palworld Benzeri Oyunlar

Palworld, tüm zamanların en büyük çıkışlarından birine imza attı ve daha şimdiden Steam’in en çok oynanan oyunlarından biri haline geldi.

En iyi açık dünya oyunları listesinde yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Palworld

Açık dünya oyunu tavsiyeleri listesinin ilk sırasında Palworld bulunuyor. 19 Ocak 2024 yılında erken erişime açılan oyun kısa sürede dünya genelinde büyük popülerliğe ulaştı. Pocketpair tarafından geliştirilen hayatta kalma açık dünya oyunu, uzun süre boyunca eğlenceli zaman geçirilmesine imkân tanıyor.

Palworld Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?
OYUN

Palworld Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?

Palworld sistem gereksinimleri, PC'de sorunsuz oyun deneyimi için çok önemlidir çünkü donanım, oyunun gereksinimlerini karşılamazsa kasma ve donma gibi problemler ortaya çıkar.

Marvel's Spider-Man 2

En iyi açık dünya oyunları arasında Marvel's Spider-Man 2 de yer alıyor. Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment'in üstlendiği oyun, 20 Ekim 2023 tarihinde PlayStation 5'e özel olarak çıktı. Insomniac Games tarafından geliştirilen oyun etkileyici grafikleri ve başarılı oynanış sistemiyle dikkat çekiyor.

Starfield

2330 yılında geçen açık dünya rol yapma oyununda insanlığın en büyük gizemine yanıt bulmak için keşfe çıkıyoruz. Son uzay kâşifi grubu olan Constellation'a katılıp uzayda seyahat ettiğimiz yapımda uzay gemisi kullanma imkânı da mevcut.

Starfield Türkçe Yama Nasıl Yapılır?
OYUN

Starfield Türkçe Yama Nasıl Yapılır?

Nihayet uzun bekleyiş sona erdi ve Starfield piyasaya çıktı. Yapımcı Bethesda’nın 25 yıl sonra oluşturduğu ilk markası olan Starfield, oyuncularla buluştu.

Just Cause 4

Yayıncılığını Square Enix'in üstlendiği Just Cause 4, GTA 5 benzeri oyunlar arasında yer alıyor. Avalanche Studios tarafından geliştirilen oyunda Rico Rodriguez'i kontrol ediyoruz. 2018 yılında piyasaya sürülen oyun 68 Metacritic puanına sahip.

Just Cause 4 Türkçe Yama Nasıl Yapılır?
OYUN

Just Cause 4 Türkçe Yama Nasıl Yapılır?

Just Cause markasının 4. oyunu serinin çıtasını yükseltmeye çalışıyor. Aksiyonun ve patlamaların hiçbir zaman azalmadığı bu oyunda adrenaline doyacaksınız.

Watch Dogs 2

Watch Dogs serisinin ikinci oyununda Marcus isimli genç, hacker grubu Dedsec'e katılıyor. San Francisco'da geçen oyunda Marcus, tarihin en büyük hack operasyonunu yapmaya çalışıyor.

Avatar: Frontiers of Pandora

En iyi açık dünya oyunları arasında yerini alan Avatar: Frontiers of Pandora, 7 Aralık 2023 tarihinde piyasaya sürüldü. Massive Entertainment tarafından geliştirilen yeni Avatar oyunu etkileyici grafikleri ve atmosferiyle dikkat çekiyor.

Avatar: Frontiers of Pandora Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?
OYUN

Avatar: Frontiers of Pandora Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?

Avatar: Frontiers of Pandora sistem gereksinimleri, sorunsuz oyun deneyimi elde edilmesi için hangi donanım bileşenlerinin gerekli olduğunu gösteriyor.

Hogwarts Legacy

Yayıncılığını Warner Bros. Games'in üstlendiği Hogwarts Legacy, açık dünya rol yapma oyunudur. Avalanche Software tarafından geliştirilen yapım 2023 yılının şubat ayında satışa sunuldu. Başarılı oyun 83 Metacritic puanına sahip.

Hogwarts Legacy Türkçe Yama Nasıl Yapılır?
OYUN

Hogwarts Legacy Türkçe Yama Nasıl Yapılır?

Harry Potter hayranlarının çok uzun bir süredir beklediği Hogwarts Legacy nihayet çıkış yaptı. Genel olarak olumlu tepkiler alan Hogwarts Legacy bazı eksikleri olmasına rağmen serinin sıkı hayranlarını memnun etmiş gibi gözüküyor.

LA Noire

Los Angeles Police Department’ta (LAPD) görevli dedektif Cole Phelps’i kontrol ettiğimiz oyunda gizemli cinayetleri çözmeye çalışıyoruz. Motion Scan teknolojisi sayesinde sorgu esnasında insanların mimiklerine bakarak yalan söyleyip söylemediğini tespit edebiliyoruz.

Yakuza 0

Ryu Ga Gotoku Studio tarafından geliştirilen Yakuza 0, en iyi açık dünya oyunları arasında yer alan çok popüler bir yapımdır. Yayıncılığını SEGA'nın üstlendiği oyun 2015 yılında PS3 ve PS4, 2018'te PC, 2020 yılında ise Xbox One için satışa sunuldu. Çok sayıda oyuncu tarafından beğenilen oyun 86 Metacritic puanına sahip.

Mafia II: Definitive Edition

Mafia II: Definitive Edition, babasının borçlarını ödemek için mafyaya bulaşan Vito Scaletta'nın hikâyesini konu alıyor. 2020 yılında piyasaya sürülen hayatta kalma oyunu Mafia II: Definitive Edition, 2011 yılında çıkan Mafia II'nin yenilenmiş sürümüdür.

Mafia 2 Türkçe Yama Nasıl Yapılır?
OYUN

Mafia 2 Türkçe Yama Nasıl Yapılır?

Mafya ve gangster teması video oyunlarında pek kullanılan bir tema değil. Öyle ki bu temayı en iyi kullanan oyunlardan birisi hiç şüphesiz Mafia serisidir.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Konami tarafından Fox Engine isimli oyun motoruyla geliştirilen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 2015 yılında piyasaya sürüldü. Çok sayıda oyuncu tarafından beğenilen hayatta kalma oyunu 91 Metacritic puanıyla dikkat çekiyor.

Sleeping Dogs: Definitive Edition

Sleeping Dogs'un yenilenmiş sürümü olan Sleeping Dogs: Definitive Edition 2014 yılında çıktı. Hong Kong'da geçen oyun başarılı dövüş sistemiyle dikkat çekiyor. Oyunda Wei Shen isimli bir polis memurunu kontrol ediyoruz.

GTA 5

Grand Theft Auto 5, uzun zaman önce piyasaya sürülmüş olmasına rağmen yıllardır popülerliğini devam ettiriyor. Oyuncuların saatlerce eğlenceli zaman geçirmesine olanak tanıyan oyunda ister görev yapabilir isterseniz şehirde amaçsız bir şekilde gezebilirsiniz.

GTA 6 Sistem Gereksinimleri Nasıl Olacak?
OYUN

GTA 6 Sistem Gereksinimleri Nasıl Olacak?

GTA 6 sistem gereksinimleri, Grand Theft Auto serisinin yeni oyununda kasma ve donma problemleriyle karşı karşıya kalınmadan oynanabilmesi için en az hangi donanım bileşenlerine ihtiyaç duyulduğunu gösterir.

Far Cry 5

Yayıncılığını Ubisoft'un üstlendiği Far Cry 5, 2018 yılının mart ayında PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına piyasaya sürüldü. Aksiyon düzeyinin yüksek olduğu oyun, dünya genelinde çok fazla sayıda oyuncu tarafından oldukça beğenildi. Oyun, uçak ve ATV gibi araçların kullanılabilmesine olanak tanıyor.

Fall Out 4

Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen Fall Out 4, 2015 yılının kasım ayında PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için satışa sunuldu. Çok başarılı oynanış sistemine ve hikâyeye sahip olan yapım, sunduğu atmosfer ile dikkat çekiyor.

Elden Ring

Yönetmenliğini ve senaristliğini Hidetaka Miyazaki'nin üstlendiği Elden Ring'i FromSoftware geliştirdi. 2022 yılının şubat ayında piyasaya sürüldü. Devasa büyüklükte bir haritaya sahip olan oyun, bu zamana kadar birçok ödüle layık görüldü. Sahip olduğu zor oyun yapısı ile dikkat çeken Elden Ring 94 Metacritic puanına sahip.

Elden Ring İncelemesi: Kolaylaştırılmış Bir Başyapıt
OYUN

Elden Ring İncelemesi: Kolaylaştırılmış Bir Başyapıt

Elden Ring, oyun bakımından kurak geçen 2020 ve 2021 yıllarından sonra adeta bir güneş gibi parlamıştı. Çıkış yaptığı sene olan 2022 yılına damga vurmuştu.

Saints Row 4

2013 yılının ağustos ayında piyasaya sürülen Saints Row 4'te Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nı kontrol ediyorsunuz. Uzun süre boyunca keyifli zaman geçirmenize imkân tanıyan oyunda uzaylılar ile mücadele ediyorsunuz. Süper güçler, oyunu daha eğlenceli hâle getiriyor.

Sea of Thieves

Atmosferi çok başarılı bir şekilde yansıtan Sea of Thieves, Unreal Engine 4 oyun motoru ile geliştirildi. Yayıncılığını Xbox Game Studios'un üstlendiği video oyununda bir korsan olarak denizlere yelken açıyorsunuz. 2022 yılında piyasaya sürülen yapım özellikle arkadaşlar ile birlikte oynandığında oldukça eğlenceli hâle geliyor.

Batman: Arkham Knight

Çoğu oyuncuya göre Batman Arkham serisinin en iyi oyunu olan Batman: Arkham Knight, 2015 yılının haziran ayında çıkışını gerçekleştirdi. Batman'i kontrol ettiğiniz oyunda suçlular ile mücadele ediyorsunuz. Rocksteady Studios tarafından geliştirilen yapım çok başarılı oynanış sistemine sahip.

Horizon Forbidden West

Guerrilla Games tarafından geliştirilen Horizon Forbidden West, açık dünya aksiyon rol yapma oyunudur. Horizon Zero Dawn'ın devamı niteliğinde olan yapım, sahip olduğu kaliteli grafikler ile dikkat çekiyor. 18 Şubat 2022 tarihinde çıkan oyunun PS4 ve PS4 sürümleri mevcut.

Red Dead Redemption 2

Kısa süre içerisinde dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Red Dead Redemption 2, Van der Linde çetesinin üyesi Arthur Morgan'ın hikâyesini konu alıyor. Kaliteli grafiklere sahip olan oyun, Vahşi Batı atmosferini çok başarılı bir şekilde yansıtıyor.

Dying Light 2 Stay Human

Techland tarafından geliştirilen ve yayımlanan Dying Light 2 Stay Human, zombi salgınının yaşandığı bir dünyada geçiyor. Sürükleyici bir hikâyeye ve çok başarılı oynanış sistemine sahip olan yapımda eğlenceli zaman geçirebilmeniz mümkün. Hayatta kalmaya çalıştığınız popüler yapım, Türkçe arayüz ve alt yazı desteğine sahip.

The Witcher 3: Wild Hunt

PC Platformunun en başarılı açık dünya yapımlarından bir tanesi olan The Witcher 3: Wild Hunt'ta Geralt of Rivia isimli karakterin hikâyesine tanık oluyoruz. Etkileyici grafikleri ile dikkatleri üzerinde toplayan oyunda vakit geçirebileceğiniz çeşitli aktiviteler mevcut. Oyunda ister görevleri yapabilir isterseniz amaçsız bir şekilde gezebilirsiniz.

Assassin's Creed Odyssey

Antik Yunan döneminde geçen Assassin's Creed Odyssey, 2018 yılının ekim ayında piyasaya sürüldü. Ubisoft tarafından geliştirilen ve yayımlanan yapımda Sparta ve Atina arasındaki savaşa tanık oluyoruz. Çok sayıda oyuncu tarafından oldukça beğenilen yapım kaliteli grafiklere sahip.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Açık dünya türünün başarılı bir örneği olan The Elder Scrolls V: Skyrim, Bethesda Game Studios tarafından geliştirildi. Bethesda Softworks tarafından yayımlanan video oyununda başarılı bir şekilde tasarlanmış görevler bulunuyor. Eğer görev yapmaktan sıkılırsanız harita üzerinde gezebilirsiniz. Ayrıca oyun için geliştirilen çok sayıda mod bulunuyor.

Marvel’s Spider-Man Remastered

Çok kaliteli grafiklere sahip olan Marvel’s Spider-Man Remastered'da Marvel evreninin en çok sevilen süper kahramanlarından bir tanesi olan Spider-Man'i (Örümcek Adam) kontrol ediyorsunuz. 2022 yılının ağustos ayında satışa sunulan oyunda kötü karakterler ile mücadele ediyorsunuz.

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

Ubisoft'un popüler oyunu Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands isimli video oyununda takım kurabilir ve çeşitli operasyonlar düzenleyebilirsiniz. Üçüncü şahıs bakış açısına sahip olan yapım 2017 yılında PS4, Xbox ve PC platformları için piyasaya sürüldü. Ghost Recon Wildlands, arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirmenize imkân tanıyor.

Death Stranding

Kojima Productions tarafından geliştirilen Death Stranding'in yayıncılığını Sony Interactive Entertainment üstlendi. 2019 yılında PlayStation 4'e, 2020 yılında ise PC platformuna çıkan oyunda yürüyerek çeşitli paketleri belirlenen noktalara götürmeniz gerekiyor.

Minecraft

Piksel grafikleriyle Minecraft, yıllardır tüm dünyada popülerliğini sürdürüyor. Hayal gücünün sınırlarının zorlanmasına yardım eden yapımda başarılı craft sistemi bulunuyor. Bu sayede bazı malzemeleri birleştirerek yeni eşyalar elde edebiliyorsunuz.

No Man’s Sky

Hello Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan No Man's Sky, Ağustos 2016 tarihinde çıktı. En iyi uzay oyunları arasında yer alan No Man's Sky, gezegenleri keşfederken hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Uzay gemileri ile savaşma imkânı sunan oyunda kendi geminizi geliştirebilmeniz mümkün.

Forza Horizon 5

Açık dünya oyunları arasında yer alan Forza Horizon 5, kaliteli grafikleri ile dikkat çekiyor. Yayıncılığını Xbox Game Studios'un üstlendiği yarış oyunu, 2021 yılının kasım ayında satışa sunuldu. Playground Games tarafından geliştirilen yapımda pek çok araç bulunuyor.

Days Gone

Zombi salgınının yaşandığı bir dünyada geçen Days Gone, atmosferi ve hikâyesiyle öne çıkıyor. Bend Studio tarafından geliştirilen oyun 2019 yılında PlayStation 4, 2021 yılında ise PC platformu için piyasaya sürüldü.

 En İyi Ücretsiz FPS Oyunları Listesi
OYUN

En İyi Ücretsiz FPS Oyunları Listesi

Ücretsiz FPS oyunları, oyuncuların herhangi bir ücret ödemeden uzun süre boyunca keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.

Bu yazıda en iyi açık dünya oyunları listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı açık dünya oyunu hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR