En İyi Mobil Multiplayer Oyunlar - 2024

Kalabalık arkadaş topluluklarında multiplayer mobil oyunlar ile keyifli zaman geçirebilirsiniz. Peki, en iyi mobil multiplayer oyunlar nelerdir? İşte detaylar!

Yazımızda kalabalık arkadaş topluluklarında oynanabilecek mobil multiplayer oyunlar listesini hazırladık. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil platformlara çok sayıda multiplayer oyunlar sunuldu.

Mobil cihazlar için geliştirilen multiplayer oyunları, grafik açısından masaüstü oyunlarını aratmıyor. Mobil multiplayer oyun oynarken oyuncular masaüstündeki oyunlar gibi büyük keyif alıyor. Arkadaş ortamında mobil online oyunlar ile bol eğlenceli ve keyifli zaman geçirirken rekabeti de doruk noktalarda yaşayabilirsiniz.

En İyi Mobil Multiplayer Oyunlar Listesi

  • Brawl Stars
  • Call of Duty Mobile
  • Roblox
  • League of Legends: Wild Rift
  • Unkilled
  • Critical Ops: Multiplayer FPS
  • Guns Royale: Mobile Team PvP
  • Last Day on Earth: Dead War
  • Command Conquer: Rivals X
  • PUBG Mobile
  • Mobile Legends: Bang Bang
  • Clash Royale
  • Clash of Clans
  • FIFA Mobile
  • Kelimelik
  • Rocket League Sideswipe
  • Fun Run 4
  • Free Fire
  • Asphalt 9: Legends
  • eFootball 2024
  • Hearthstone

Brawl Stars

Brawl Stars; mobil cihazlarda oynanabilecek oyunların başında geliyor. En iyi mobil multiplayer oyunlar listesindeki Brawl Stars, benzersiz deneyimler sunmasıyla oyunculara keyifli anlar yaşatıyor. Bu oyunda arkadaşlarınıza karşı ya da onlarla birleşerek modlarla mücadele ederek eğlenebilirsiniz.

Call of Duty Mobile

Multiplayer oyunlar mobil listemize Call of Duty Mobile oyununu ekleyebiliriz. Oyunda 3D grafikler kaliteli şekilde oluşturulmuş. Çok sayıda haritanın olduğu oyun; tek oynanabildiği gibi kalabalık arkadaş topluluğuyla da oynanabiliyor. Ayrıca oyucular oyunu; hareketli mi, durağan mı oynayacağını seçebiliyor.

Roblox

Dünyanın en popüler oyunları içerisinde yer alan Roblox, birçok içerikten oluşuyor. Sanal sandbox oyunu olan Roblox, mobil oyun standartlarıyla karşılaştırıldığında eski oyundur. Roblox’un uzun yıllardır popüler olması, oyuna devamlı içerik eklenmesinden kaynaklanıyor. Roblox oyunları birbirlerinin yaratmış olduklarını oynayabiliyorlar.

Ayrıca oyun, platformlar arasında destek yani çapraz platform desteğinden oluşuyor. Oyundaki içeriklerin bazıları NSFW “Not safe for work” şeklinde isimlendirilen uygunsuz görüntülerden oluşabiliyor. Bundan dolayı çocukların oynayacağı zaman oyun içeriklerinin denetlenmesi çok iyi olur.

League of Legends: Wild Rift

2021 yılında piyasaya sürülen League of Legends: Wild Rift; en iyi MOBA’lar içinde yer alıyor. Oyunda şampiyonlar dengeli tutulmaya çalışılıyor. 5v5 güzel MOBA deneyimiyle oyuncuların eğlenceli zaman geçirmesini sağlıyor.

Mobil multiplayer oyunlar arasında yer alan League of Legends: Wild Rift’te maçlar yaklaşık olarak 15-20 dakika arasında sürmektedir. Aslında bu süre mobil oyunlar için uzun diyebiliriz. Bir MOBA oyunu ne gibi özelliklere sahip olması gerekiyorsa hepsini League of Legends: Wild Rift oyununda görmek mümkün.

Unkilled

Multiplayer mobil oyunlar listemizdeki Unkilled oyunu, arkadaş ortamında oynanabilen oyunlardandır. Unkilled oyunu, yüksek kaliteli grafiklerden oluşuyor. Ayrıca işlemin arkasından oyunda çok sayıda efektler yer alıyor. Unkilled oyununda 40’ın üzerinde silah çeşidi var. Bu silahlar 5’ten çok silah sınıfından oluşuyor. 150’den fazla oyunda görev var.

Oyun aynı zamanda çeşitli gamepad’leride destekliyor. Arayüz açısından da incelendiğinde çok kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Unkilled oyununda özel görevlerin tamamlanmasının ardından elde edilen paralarla hem silahlar hem de paralar özelleştirilebiliyor. Ayrıca oyunda şampiyon olduktan sonra ekstra ödül kazanılıyor.

Critical Ops: Multiplayer FPS

Çok oyunculu ve üç boyutlu FPS oyunu olarak biliniyor. Silah oyunlarına meraklı olanların çok seveceği bir oyundur. Crital Ops: Multiplayer FPS oyununda iki farklı amaç vardır. Bombayı kuran veya bombayı imha eden ekibin içinde yer alabilirsiniz. Oyuncular dilerse oyunda klan oluşturabilirler. Oyun içinde var olan klana katılmakta mümkündür.

Guns Royale: Mobile Team PvP

Guns Royale: Mobile Team PvP; bloklu karakterlerden ve piksel grafiklerden oluşmaktadır. Oyunun içeriği; savaş ortasında hayatta kalmaya çalışılmasını konu edinmiştir. Yeni silahlar toplayarak oyunda seviye atlanabiliyor. Silahlar zemine rastgele dizilmiştir. Bu nedenle oyuncuların dikkatli toplaması gerekiyor.

Command Conquer: Rivals X

En iyi Multiplayer oyunlar mobil listesi içinde yer alan Command Conquer: Rivals X; çok uzun süredir piyasada oynanıyor. Command Conquer: Rivals X oyunu; çok hızlı ve tempolu şekilde oynanmaktadır. Oyunda aksiyon sahneleri çoktur.

Küçük harita üzerinden; araçlarla piyade birimleri komuta edilebilir. Böylelikle savaştaki rakiplerle güçler Nod kardeşliği ve Küresel Savunma Girişimi şeklinde yönetilebiliyor.

PUBG Mobile

Savaş oyunu olan PUBG Mobile’da 100 oyuncu bir adanın içine silah toplamak için düşer. Bu ada içinde ayakta kalan takım ya da kişi olma mücadelesi verilir. PUBG Mobile’da arkadaşlarla takım kurulup, tavuk yemeği mücadelesi verilebilir.

Mobile Legends: Bang Bang

En iyi MOBA oyunları arasında yer alan Mobile Legends: Bang Bang, yıllardır popülerliğini sürdürüyor. Oyunda pek çok karakter bulunuyor ve her karakter çeşitli yeteneklere sahip. Kaliteli grafiklere sahip olan yapımda amaç rakip takımın kulesini yıkmak.

Clash Royale

Clash Royale'da rakip oyuncunun kulesini yıkmaya çalışıyorsunuz. Oyunda yer alan kartlar aracılığıyla rakip kuleye çeşitli savaşlar gönderebiliyorsunuz. Supercell tarafından geliştirilen Clash Royale, çok kolay bir oynanışa sahip.

Clash of Clans

En iyi mobil multiplayer oyunlar listesinde yer alan Clash of Clans, Supercell tarafından geliştirildi. Çevrim içi tabanlı strateji oyununda kurduğunuz köyü geliştirirken aynı zamanda saldırılara karşı korumaya çalışıyorsunuz. Ayrıca diğer köylere de saldırabiliyorsunuz.

EA SPORTS FC Mobile

Electronic Arts tarafından sunulan EA SPORTS FC Mobile, 100 milyondan fazla indirme sayısı ile dikkat çekiyor. Çok sayıda takımın yer aldığı oyunda çeşitli maçlar yapabilirsiniz. Başarılı oynanış sistemine sahip olan yapımda çeşitli modlar bulunuyor.

Kelimelik

Kelime oyunları oynamaktan keyif alan oyunculara hitap eden Kelimelik'te verilen harfleri kullanarak çeşitli kelimeler türetmeye çalışıyorsunuz. İster arkadaşlarınızla isterseniz diğer oyuncularla oynayabilirsiniz. Oyunda ayrıca sohbet özelliği de mevcut.

Rocket League Sideswipe

10 milyonu aşkın indirem sayısına sahip olan Rocket League Sideswipe, arabalar ile futbol oynayabilmenize imkân tanıyor. Oyunda 1'e 1 ve 2'ye 2 maçlar yapılabiliyor. Çeşitli araçların yer aldığı oyunda araba kişiselleştirme sistemi de bulunuyor.

Fun Run 4

En iyi koşu oyunları arasında yer alan Fun Run 4'te diğer oyunculara karşı mücadele ederek yarışı birinci olarak tamamlamaya çalışıyoruz. Çeşitli karakterlerin ve bölümlerin yer aldığı oyunda özelleştirme seçenekleri de mevcut.

Free Fire

PUBG benzeri oyunlar oynamak isteyen oyunculara hitap eden Free Fire, dünya genelinde büyük bir popülerliğe sahip. 1 milyarı aşkın indirme sayısı ile dikkat çeken oyunda hayatta kalan son kişi olmaya çalışıyoruz.

Asphalt 9: Legends

Kaliteli grafikleri ve başarılı oynanış sistemiyle dikkat çeken Asphalt 9: Legends, en güzel araba oyunları arasında yer alıyor. Yarış türünün başarılı bir örneği olan Asphalt 9: Legends, Gameloft tarafından sunuldu.

eFootball 2024

Konami tarafından sunulan eFootball 2024, en iyi futbol oyunları arasında yer alıyor.Başarılı bir oynanış sistemine sahip olan oyunda çok sayıda futbol takımı bulunuyor. Tek oyunculu modun yanı sıra çok oyunculu mod da mevcut.

Hearthstone

En iyi kart oyunları arasında yer alan Hearthstone, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve yayımlanan oyun PC'nin yanı sıra mobil cihazlar üzerinden de oynanabiliyor.

Bu yazıda en iyi mobil multiplayer oyunlar listesi hazırladık. Peki, sizce en iyi online mobil oyun hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kendinizi Kaptıracağınız En İyi Hikayeli Oyunlar - 2024
OYUN

Kendinizi Kaptıracağınız En İyi Hikayeli Oyunlar - 2024

Oyun oynarken hikayenin bir parçası olduğunuz karakterlerin hissiyatlarının yaşandığı, gerçeği aratmayan hikayeli oyunlar listemizi aşağıda bulabilirsiniz.

YORUMLAR