MacBook'lara Uygun En İyi Oyunlar - 2024

Macbook’unuzda oyun oynamak istiyorsanız fakat çok az seçeneğiniz olduğunu düşünüyorsanız listemize göz atın. İşte en iyi Mac ve MacBook oyunları listesi!

en-iyi-mac-oyunlari

Mac ve Macbook'ta oynanabilecek en iyi oyunlar hangileri? Bu yazıda macOS işletim sistemiyle beraber gelen cihazlar üzerinden oynayabileceğiniz birbirinden başarılı oyunları bir arada topladık. Listede FPS'ten MOBA'ya kadar çeşitli yapımlar bulunuyor.

Bilindiği üzere Mac’lerde çalışan oyunların sayısı bir hayli az. Geliştiriciler genellikle oyunlarını çıkarırken Mac’i es geçebiliyor. Yıllar boyunca “Mac’de oyun oynanmaz” dense de esasında her geçen yıl Mac’de çalışabilen oyunların sayısı epey artmış durumda.

Biz de bu yazımızda sizlere en iyi Mac oyunlarından oluşan bir liste hazırladık. Farklı tarzlarda oyunlardan oluşan bu listemize göz atarak siz de Mac’inizde keyifli vakit geçirebileceksiniz.

En İyi MacBook ve Mac Oyunları Listesi

  • Resident Evil 4 Remake
  • Stellaris
  • Lies of P
  • Total War: Pharaoh
  • Sid Meier’s Civilization VI
  • Football Manager 2024
  • Divinity: Original Sin 2
  • XCOM 2
  • Sleeping Dogs: Definitive Edition
  • Counter-Strike 2
  • Dota 2
  • Borderlands 2
  • Cities: Skylines
  • Baldur’s Gate 3
  • Hades
  • Hollow Knight
  • Stardew Valley
  • Portal 2
  • Broforce
  • Cuphead
  • Fortnite
  • Oxenfree
  • The Sims 4
  • Disco Elysium
  • Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition

En İyi Açık Dünya Oyunları - 2024
OYUN

En İyi Açık Dünya Oyunları - 2024

Açık dünya oyunları, oyuncuların bir harita üzerinde görev yapmanın yanı sıra istediği gibi gezebilmesine olanak tanır.

En iyi MacBook ve Mac oyunları listesinde yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Resident Evil 4 Remake

En iyi hayatta kalma ve korku oyunları arasında yer alan Resident Evil 4 Remake 2023 yılında çıktı. Kaliteli grafiklere ve başarılı oynanış sistemine sahip olan oyun hikâyesiyle de öne çıkıyor. 91 Metacritic puanı verilen oyunda Leon'u kontrol ediyoruz.

Stellaris

78 Metacritic puanına sahip olan Stellaris, uzay oyunları oynamaktan keyif alan oyunculara hitap ediyor. Paradox Development Studio tarafından geliştirilen oyun 2016 yılında satışa sunuldu. Strateji türündeki oyundaki amaç galaktik imparatorluk inşa etmektir.

Lies of P

En iyi MacBook ve Mac oyunları arasında Lies of  P de bulunuyor. NEOWIZ tarafından geliştirilen ve yayımlanan oyun 2023 yılında piyasaya sürüldü. Etkileyici grafikleri ile dikkat çeken oyun büyük beğeni topladı. Pinokyo'yu kontrol ettiğimiz Lies of P, soulslike oyunları oynamayı seven oyunculara hitap ediyor.

Total War: Pharaoh

Yayıncılığını SEGA'nın üstlendiği Total War: Pharaoh, 2023 yılının ekim ayında çıktı ve en iyi strateji oyunları arasında yerini aldı. Creative Assembly tarafından geliştirilen oyun Antik Mısır'da geçiyor.

Sid Meier’s Civilization VI

Strateji türünün başarılı bir örneği olan Sid Meier’s Civilization VI 2016 yılında piyasaya sürüldü. Firaxis Games tarafından geliştirilen oyunda bir imparatorluk kurup yönetiyoruz. Yıllardır popülerliğini sürdüren oyun 88 Metacritic puanına sahip.

Football Manager 2024

Menajerlik oyunu denilince akla ilk gelen oyunlardan biri olan Football Manager 2024'te bir takım oluşturup yönetiyoruz. Sports Interactive tarafından geliştirilen oyunda çeşitli transferler gerçekleştirerek hayalimizdeki kadroyu oluşturabiliyoruz.

Divinity: Original Sin 2

En iyi MacBook ve Mac oyunları listesinde Divinity: Original Sin 2 de yer alıyor. Larian Studios tarafından geliştirilen ve yayımlanan rol yapma oyunu 2017 yılında satışa sunuldu. Çok sayıda oyuncu tarafından oldukça beğenilen oyun 93 Metacritic puanı ile dikkat çekiyor.

XCOM 2

Sıra tabanlı strateji türündeki XCOM 2'de uzaylılara karşı mücadele ediyoruz ve insanlığı kurtarmaya çalışıyoruz. 2016 yılında satışa sunulan oyun 88 Metacritic puanına sahip. Büyük beğeni toplayan oyunun yayıncılığını 2K üstlendi.

Sleeping Dogs: Definitive Edition

Hong Kong'da geçen Sleeping Dogs: Definitive Edition'da Wei Shen isimli bir polis memurunu kontrol ediyoruz. Başarılı dövüş sistemi ile öne çıkan oyunun yayıncılığını Square Enix üstlendi.

Counter-Strike 2

En iyi ücretsiz FPS oyunları arasında yer alan Counter-Strike 2 (CS 2), çıktığı günden bu güne kadar her zaman en çok oynanan oyunlardan biri oldu. İki takımın mücadele ettiği oyunda çeşitli haritalar ve modlar bulunuyor.

Dota 2

MOBA oyunlarının atası olan DotA’nın Valve tarafından geliştirilmiş ve günümüz için modernleştirilmiş hali olan DotA2, uzun süren bir beta aşamasından sonra piyasaya sürüldüğünden beri en iyi MOBA oyunları arasında yer alıyor.

Kompleks oyun yapısı, rekabeti doruklarda hissetmenizi sağlayan atmosferi sizi yıllar boyunca peşinden sürükleyebilir. Eğer bugüne kadar DotA 2 oynamadıysanız dikkatli olun. DotA 2 oynarken saatlerin nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz.

Borderlands 2

Kendi başınıza ya da arkadaşlarınızla oynamak için bir looter shooter oyunu arıyorsanız Borderlands 2 bu türde oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan bir tanesi. Mac ile uyumlu olması oldukça iyi çünkü arkadaşlarınızla bu oyunu oynamak istediğinizde Macbook’unuzla oynayabilmeniz mümkün. Oyunun mizahi yapısı ve görsel dili sizi yer yer kahkahaya boğabilir.

Cities: Skylines

En iyi şehir kurma oyunlarından biri olan Cities Skylines’da kendi şehrinizi dilediğiniz gibi yaratmanız mümkün. Binalar, köprüler, yollar, yeşillik alanlar… Modern bir şehirde olması gereken hemen hemen her şeyi inşa edebileceğiniz bu oyunda hayalinizdeki kenti yaratmanız mümkün.

Baldur’s Gate 3

Fantastik RPG’lerin en büyük temsilcisi olan Baldur’s Gate, 2 oyuna sahip efsanevi bir seriydi. 2020 yılında erken erişim olarak çıkış yapan Baldur’s Gate 3, yine RPG konusunda uzman olan, Divinity serisini yapmış Larian Studios tarafından geliştirildi ve yayımlandı.

Bizlere tekrardan fantastik bir evrenin kapılarını açan bu serinin son oyununun Mac’lerde oynanabiliyor olması harika bir durum. En iyi Macbook ve Mac Oyunları arasında bulunan yapımda keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Baldur's Gate 3 İncelemesi: Önümüzdeki 5 Yıl Bu Oyunu Öveceğiz
OYUN

Baldur's Gate 3 İncelemesi: Önümüzdeki 5 Yıl Bu Oyunu Öveceğiz

2023’ün en büyük bombalarından biri olan Baldur's Gate 3 tam sürüm olarak çıkışını 3 Ağustos’ta yaptı.

Hades

Şüphesiz 2020’nin en iyi oyunlarından biri, hatta belki de en iyisi olan Hades, bizlere küçük bir stüdyonun ne kadar büyük ve görkemli bir iş yapabileceğini kanıtlamıştı. Supergiant Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan Hades, bizlere hızlı oynanışa sahip bir rogue-lite aksiyon oyununun nasıl olması gerektiğini gösterdi.

Hades İncelemesi: Mükemmel Bir Oyun Yapmak
OYUN

Hades İncelemesi: Mükemmel Bir Oyun Yapmak

2020 yılında Assassin’s Creed Valhalla, Ghost of Tsushima, Call of Duty: Warzone, Doom Eternal, The Last of Us Part II, Cyberpunk 2077, Demon's Souls gibi pek çok dev isim çıkış yapmıştı.

Hollow Knight

En iyi Metroidvania oyunları arasında bulunan Hollow Knight bizlere hem çok stilize hem de akıcı bir oyun sunmayı başarmıştı. Devam oyunu olan Silksong bizleri uzun bir süredir bekletmiş olsa da muhtemelen devam oyunu Hollow Knight’dan bile iyi olacağı için sabırla bekliyoruz. Devam oyunu çıkmadan önce ilk oyunu oynamak istiyorsanız şu an tam zamanı.

Stardew Valley

En iyi MacBook ve Mac oyunları arasında yer alan Stardew Valley oldukça sevimli ve bağımlılık yapıcı bir oyundur. Çiftçilik simülasyonu diyebileceğimiz bir oyun olan Stardew Valley, son yıllarda gördüğümüz en sıra dışı yapımlardan biri. Rahatlatıcı yapısı ve şirin dünyası yüzünden bu oyunu asla kapatmak istemeyeceksiniz.

Portal 2

Henüz günümüzde Portal serisini oynamamış bir kişi kalmış mıdır bilmiyoruz ancak eğer oynamadıysanız bahaneniz kesinlikle “Mac’te oynanmıyor” olamaz. Valve’ın efsane oyunu Portal 2 pek çok platformda oynanabilir durumda. Bulmaca oyunlarına yön veren ve belki de bu türün en iyilerinden biri olan Portal 2 günümüzde bile hala eşsiz bir oyun.

Broforce

Tamamen yıkılabilir bir oyun alanına sahip olan Broforce vahşet, yıkım, komedi, 80’ler, aksiyon ve bol bol piksel ile dolu bir oyun. Oldukça şaşırtıcı bir kombinasyon değil mi. Son derece aykırı bir oyun olan Broforce farklı bir oyun deneyimlemek isteyen Mac kullanıcıları için mükemmel bir seçim.

Eşli olarak da oynanabildiği için arkadaşlarınızla da oynayabilirisiniz. 80’lerde meşhur olmuş pek çok aksiyon filmi yıldızının komik bir şekilde ele alınmış versiyonları ile bu oyunu oynamak ve detaylarda saklı mizahları keşfetmek müthiş bir deneyim. 

Cuphead

Zorluğu ile sizi çıldırtacak oyunlardan biri olan Cuphead, kendisini ciddi bir sınava tabi tutmak isteyenlerin oynamak isteyebileceği bir oyun. Eğer çelik gibi sinirleriniz varsa ve yetenekli bir oyuncuysanız Cuphead size oldukça keyifli ve mücadele dolu saatler yaşatacaktır.

1930’ların çizgi filmlerinden esinlenmiş görselliği ile öne çıkan Cuphead oldukça stilize bir oyun. Oyuna başlamadan önce iyice düşünün ve gamepad’inizi kırmadan oyunu bitirmeye çalışın.

Fortnite

Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen Fortnite, dünyanın en popüler battle royale oyunlarından biridir. Çizgi film tarzında grafikleri ile dikkat çeken oyunda hayatta kalan son kişi olmaya çalışıyorsunuz. Popüler yapımda ayrıca craft sistemi de mevcut.

Oxenfree

Night School Studio tarafından geliştirilen ve yayımlanan Oxenfree, 2016 yılının ocak ayında piyasaya sürüldü. Atmosferi çok başarılı şekilde yansıtmayı başaran yapımda tek oyunculu mod bulunuyor. 80 Metacritic puanı ile dikkat çeken oyunda keyifli vakit geçirebilmeniz mümkün.

The Sims 4

Yayıncılığını Electronic Arts'ın üstlendiği The Sims 4, ilk olarak 2 Eylül 2014 tarihinde satışa sunuldu ancak geçtiğimiz yıllarda The Sims 4 ücretsiz indirme mümkün hâle geldi. Yaşam simülasyonu türündeki oyunda uzun süre keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Sims 4 Türkçe Yama Nasıl Yüklenir?
OYUN

Sims 4 Türkçe Yama Nasıl Yüklenir?

Oldukça eski bir oyun serisi olan The Sims, oldukça nevi şahsına münhasır bir yapım. Öyle ki The Sims oyunları popüler olduktan sonra pek çok

Disco Elysium

En iyi RPG oyunları arasında yer alan Disco Elysium, ZA/UM tarafından geliştirildi ve yayımlandı. 2019 yılında piyasaya sürülen oyunda bir dedektifi kontrol ediyorsunuz. Türkçe arayüz ve alt yazı desteğine sahip olan yapımda başarılı bir oynanış mekaniği bulunuyor.

Disco Elysium Türkçe Yama Nasıl Olmuş?
OYUN

Disco Elysium Türkçe Yama Nasıl Olmuş?

Disco Elysium Türkçe dil desteğine 24 Ekim 2022 tarihinde kavuşmuştu. Çıkışından 3 yıl sonra Türkçe dil desteğine kavuşan Disco Elysium artık Türk oyuncular tarafından rahatça oynanabilir bir hale geldi.

Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition

Lara Croft'un yeni bir maceralara adım attığı Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition, en iyi Macbook ve Mac oyunları arasında yer alıyor. 2018 yılında piyasaya sürülen oyunda tek oyunculu mod mevcut. Keyifli zaman geçirmenize olanak tanıyan yapım 77 Metacritic puanına sahip.

En iyi MacBook ve Mac oyunları listesine yer verdiğimiz yazımızın sonuna geldik. Sizin için en iyi Mac oyunu hangisi? Macbook’unuzda sık sık oyun oynar mısınız? Konu ile iligli düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Son Dönemin En Popüler Oyunları
OYUN

Son Dönemin En Popüler Oyunları

Son zamanların en popüler oyunları, çok sayıda oyuncu tarafından merak ediliyor. Peki, dünya çapında büyük bir popülerliğe sahip olan yapımlar hangileri? Bu yazıda oyuncuların büyük kısmı tarafından oynanan oyunları bir arada topladık.

YORUMLAR