Akıllı Telefonunuzda Mutlaka Olması Gereken Uygulamalar

Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde akıllı telefonunuzda mutlaka olması gereken uygulamalar ile karşınızdayız. Peki, o mobil uygulamalar hangileri?

App Store ve Play Store kendi bünyelerinde milyonlarca uygulamaya ev sahipliği yapıyor ve bu kadar büyük bir kütüphanenin içerisinde kullanışlı uygulamaları keşfetmek, düşündüğümüzden daha zor bir hale gelebiliyor. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde akıllı telefonunuzda mutlaka olması gereken uygulamalar ile karşınızdayız.

Akıllı Telefonunuzda Mutlaka Olması Gereken Uygulamalar Neler?

  • Google Drive
  • Shazam
  • Google Keep
  • Ekşi Sözlük
  • Snapseed
  • Sleep Cycle
  • Google Çeviri
  • Microsoft To Do
  • CamScanner
  • WhatsApp Messenger
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
  • Google Haritalar
  • Netflix
  • Spotify
  • Microsoft Swiftkey Keyboard
  • Google Chrome
  • Twitch
  • Messenger
  • ProtonVPN
  • Bundle
  • e-Devlet
  • e-Nabız
  • MHRS
  • Linkedln
  • Discord
  • Disney+
  • DuckDuckGo
  • Tamindir
  • Tureng Sözlük
  • Authenticator
  • Tor Browser

Yukarıda mutlaka kullanılması gereken yazılımları sıraladık. Bu uygulamaların detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Google Drive

Google Drive dosya yedeklemek başta olmak üzere belge görüntülemek, düzenlemek ve paylaşmak için kullanabileceğiniz bulut tabanlı bir uygulama. Yüklediğiniz içerikler bulut üzerinde yedeklendiği için, internete bağlı başka bir cihazdan da rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Shazam

Daha önce herhangi bir yerde denk geldiğiniz bir şarkının ismini merak ettiniz mi? Shazam bu süreçte devreye girerek çalan şarkının ismini ve sanatçısını öğrenmenize olanak sunuyor. Ayrıca arka planda da çalışabilen uygulama, bu ayar etkinleştirildiğinde, çalan şarkıları sürekli tarayarak bir listede topluyor.

Google Keep

Yine Google tarafından geliştirilen bir uygulama olan Keep, çevrim içi çalışan bir not tutma uygulamasıdır. Bu uygulamanın en güzel özelliği akıllı telefonunuzda aldığınız notları daha sonra tabletinizden düzenleyebilmeniz ve bilgisayarınızdan çıktı alabilmeniz gibi senkronize bir çalışmaya imkan sunması.

Ekşi Sözlük

Gündemi takip etmek için haber siteleri en iyi seçenek gibi gözüküyor olabilir ancak bu mecralar bazen geriden gelebilir ya da sayısız miktardaki gelişmeye yer veremeyebilir. Ekşi Sözlük uygulaması, Ekşi Sözlük'te yer alan gündem maddelerini yakından takip edebilmeniz için geliştirilen basit ama işlevsel bir uygulama. Böylece gündemden kopmadığınızdan emin olabilirsiniz.

Snapseed

Kısa bir süre önce yayınladığımız listede mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarını sizler için bir araya getirmiştik. Bu listemizin birinci sırasında yer alan Snapseed, fotoğrafçılıkla ilgilenen kullanıcıların akıllı telefonunda yer alması gereken bir uygulama.

Google tarafından geliştirilen ve hem Android hem de iOS cihazlarda kullanabileceğiniz Snapseed, profesyonel düzeyde olarak tanımlanabilecek bir fotoğraf düzenleme uygulaması olarak öne çıkıyor. Uygulama genelinde 29 araç ve filtre sunan yazılım, günümüzün en popüler mobil fotoğraf düzenleme uygulamalarından birisi. 

Sleep Cycle

Uykunuzu takip etmek için bir akıllı saat ya da akıllı bileklik kullanmak istemiyorsanız, Sleep Cycle aradığınız uygulamanın ta kendisi olabilir. Sleep Cycle uygulaması, akıllı telefonunuzdaki sensörleri kullanarak uyku esnasında vücut hareketlerinizi tespit ediyor ve uyku grafiğinizi oluşturuyor.

Google Çeviri

Android ve iOS cihazlarınızda kullanabileceğiniz Google Çeviri, çevrim içi yazılımın mobil uygulamaya uyarlanmış halidir. Oldukça işlevsel özellikleri bünyesinde barındıran Google Translate, onlarca farklı dilde çeviri hizmeti sağlamayı başarıyor. Üstelik anlık çeviri ile konuşmaları da anlık olarak çevirebiliyorsunuz.

Microsoft To Do

Bir plan uygulamasında olması gereken her şeye sahip olan Microsoft To Do, geleceğe dönük planlar yapabilmenize, bunları detaylandırabilmenize ve vakit geldiğinde bilgilendirilmenize yardımcı oluyor. Yarın markete mi gitmeniz gerekiyor? Yapmak istediğiniz işi, zamanı ve mekanı seçmeniz yeterli. Böylece planlanan etkinliğin günü ve saati geldiğinde bildirimler alacaksınız. İsterseniz etkinlik öncesinde hatırlatma bildirimleri de kurabilirsiniz.

CamScanner

Bir belgeyi dijital ortama aktarmak için kullanabileceğiniz CamScanner, akıllı telefonunuzun kamerası ile taradığı belgeyi JPG, PNG ya da PDF gibi dijital ortamlara dönüştürebiliyor. Üstelik gelişmiş seçme ve düzenleme seçenekleri ile dosyayı profesyonel bir görünüme sahip şekilde aktarabiliyorsunuz.

WhatsApp Messenger

Anlık mesajlaşma uygulaması denildiğinde akla ilk gelen isim olan WhatsApp Messenger, dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip. Uygulama üzerinden arkadaşlarınızla veya ailenizle çok kolay ve pratik bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Uygulamada mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü arama desteği de mevcut.

YouTube

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan YouTube’da yemek, oyun, otomobil dahil olmak üzere çeşitli konularda çok fazla sayıda video bulunuyor. Popüler video paylaşım hizmeti üzerinden videolar izleyebilir, izlediğiniz videoları beğenebilir, paylaşabilir ve yorum yapabilirsiniz. Başarılı arayüze sahip olan uygulamada uzun saatlerce boyunca keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Twitter

Popüler sosyal medya platformu Twitter sayesinde gün içerisinde dünya genelinde olup bitenden anında haberdar olabilirsiniz. 280 karakter ile tweet atarak duygu ve düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz uygulamada Clubhosue benzeri "Sohbet Odaları" isimli bir özellik de bulunuyor. Trend Topic (TT) olarak adlandırılan bölüm üzerinden gündem konularına göz atabilirsiniz.

Instagram

Instagram, tüm dünyada milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasıdır. Uygulama üzerinden fotoğraf ve video paylaşabilir, canlı yayın yapabilir veya diğer kullanıcıların yaptığı yayınları izleyebilir, paylaşımları beğenilir ve yorum yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra uygulama üzerinden ailenizle ve arkadaşlarınızla iletişim kurabilirsiniz.

Google Haritalar

Sahip olduğu zengin özellikler ve kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerinde toplayan Google Haritalar üzerinden çok kolay bir şekilde yol tarifi alabilirsiniz. Başarılı uygulama üzerinden restoran, bankamatik, market, kafe ve hastane gibi yerlerin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Netflix

Tüm dünyada milyonlarca kullanıcının kullandığı çevrim içi yayın platformu Netflix’te çok sayıda dizi, film, belgesel, animasyon ve program bulunuyor. Başarılı arayüzü ile dikkat çeken uygulamada Uysallar, Aşk 101, Atiye, Sen Yaşamaya Bak dahil olmak üzere pek çok yerli içerik de bulunuyor.

Platformda yer alan içerikleri indirebilir ve daha sonra internet bağlantısı olmadığı zamanlarda izleyebilme imkânına sahipsiniz. Kütüphanedeki içerikleri izleyebilmek için belirli bir ücret karşılığında abone olmanız gerekiyor.

Spotify

Çevrim içi müzik hizmeti Spotify’da müzik ve podcast konusunda çok geniş bir yelpaze mevcut. Çok fazla sayıda içeriğin yer aldığı uygulama, oldukça başarılı bir arayüze sahip. Bu sayede uygulamayı çok kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.

Çevrim dışı dinleme özelliğinin de yer aldığı Spotify’ta ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüm mevcut. Ücretli versiyonda pek çok avantaj yer alırken ücretsiz sürümde ise bazı kısıtlamalar mevcut.

Microsoft Swiftkey Keyboard

Akıllı telefonlar üzerinden gün içerisinde sosyal medya, not alma ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden sık sık yazı yazıyoruz. Dolayısıyla klavyenin sunduğu özellikler ve arayüz oldukça önemli. Kelime tahmini ve sürükleyerek yazma gibi çeşitli özelliklere sahip olan Microsoft Swiftkey Keyboard, kullanıcıların rahat bir şekilde yazı yazmasına olanak tanıyor.

Google Chrome

Web tarayıcısı denildiğinde akla ilk gelen isim olan Google Chrome’un mobil sürümü üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde internette gezinebilirsiniz. Google hesabınız ile hesabınıza giriş yaparak senkronize işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Düzenli olarak ziyaret ettiğiniz siteleri yer işaretlerine ekleyebilme imkânına da sahipsiniz.

Twitch

Twitch uygulaması üzerinden diğer kullanıcıların yaptığı yayınları izleyebilirsiniz. Böylece bu aktivite için bilgisayarı açmanıza gerek kalmaz. Kullanıcı dostu arayüze sahip olan canlı yayın uygulamasında ağırlıklı olarak oyun yayınları yer alıyor. Ücretsiz olarak sunulan Twitch üzerinden yayın izlerken aynı zamanda yorum da yapabilirsiniz.

Messenger

Kullanıcı dostu arayüze sahip olan Messenger sayesinde Facebook hesabınızda ekli olan kişiler ile iletişim kurabilirsiniz. Uygulama üzerinden mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü olarak da konuşabilirsiniz. Grup görüntülü görüşme özelliğini de destekleyen uygulamada Kaybolan Mesaj modu da mevcut.

ProtonVPN

ProtonVPN, kullanıcıların internette anonim bir şekilde gezinebilmesine olanak tanır. Halka açık Wi-Fi ağlarına bağlanıyorsanız, söz konusu VPN uygulaması sayesinde hassas bilgilerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Uygulamanın ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. Ücretsiz sürümde 1273 sunucu, orta hız ve bir adet VPN bağlantısı mevcut. DNS sızıntısı önleme ve bağlantı kesici gibi çeşitli özelliklerin yer aldığı hizmet, çok güçlü şifreleme teknolojilerine sahip.

Bundle

Gün içerisinde yaşanan gelişmelerden anında haberdar olmak istiyorsanız Bundle’ı ücretsiz olarak indirip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Kullanıcı dostu arayüze sahip olan uygulamada teknoloji, spor, iş ve finans, bilim, sinema ve TV dahil olmak üzere pek çok kategori bulunuyor. Uygulama bildirimleri sayesinde en önemli olaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

e-Devlet

Öğrenci belgesinden tutun çalışma hayatınıza kadar öğrenebileceğiniz. e-Devlet uygulaması birçok işlemi çevrim içi yapmanıza olanak tanır. Resmi işlerinizi en kolay halledebileceğiniz uygulamalardan biri de e-Devlet uygulamasıdır.

e-Nabız

Sağlık geçmişinizde neler olduğunu hatırlamak zor olabilir. Bu nedenle sağlık geçmişinizi ve tahlil, rapor gibi birçok işlemi öğrenebileceğiniz uygulama e-Nabız'dır. e-Nabız üzerinden isterseniz organlarınızı bağışlayabilir ve diğer insanlara hayat olabilirsiniz.

MHRS

Devlet hastanelerinden randevu almak için en pratik yollardan biri MHRS uygulamasını tercih etmekdir. Birçok doktoru görebileceğiniz uygulama birkaç adım da randevu alma işleminizi gerçekleştirir.

Linkedln

İş ilanı ve iş başvurusu yapmanın en çok kullanıldığı platform Linkedln, dünya üzerinde en çok kullanılan iş platformlarından biridir. Ayrıca profilinizi geliştirdikten sonra binlerce takipçiniz olabilmektedir. İş ilanlarından haberdar olmak istiyorsanız Linkedln uygulamasını indirebilirsiniz.

Discord

İngilizce pratikten tutun binlerce oyunu oynarken arkadaşlık kurabileceğiniz uygulama, akıllı telefonunuzda olması gereken uygulamalar arasında yer almaktadır. Sesli, görüntülü görüşme veya ekra paylaşabileceğiniz Discord, en çok kullanılan iletişim araçlarından biri olduğunuda belirtmeden geçmeyelim.

Disney+

Yüzlerce içerik izleyebilceğiniz Disney+ en çok da belgesel izlemek isteyenler için avantajlı olduğunu söylemek isteriz. Öyle ki National Geographic izlemek isteyen kullanıcılar Disney+ uygulamasını indirebilir.

DuckDuckGo

İnternet üzerinde en gizli arama motorlarından biri olan DuckDuckGo, mobil cihazlar için kendi tarayıcısınıda sunmaktadır. Birçok çerez ve izni engelleyen uygulama internette gizliliğinizi üst seviyelere çıkarmaya yaramaktadır.

Tamindir

En güncel teknoloji haberlerini takip edebileceğiniz Tamindir uygulaması, yeni teknoloji haberlerinden haberdar olmak ve birbirinden ilginç bloglar okumak için birebir uygulamalar arasında yer aldığını söylemeden geçmeyelim.

Tureng Sözlük

Artık birçok kişi Google çeviri kullanmayı pek tercih etmiyor. Bunun nedeni halen bazı hataların bulunmasıdır. Bu nedenle bir kelimenin birçok anlamını öğrenmek istiyorsanız bu uygulamaya bir göz atabilirsiniz.

Authenticator

Google tarafından iki faktörlü doğrulama işlemi gören Authenticator, birçok uygulamayı bağlamanızı ve güvenlik önlemlerini üst seviyelere çıkarmanıza olanak tanıyor. 

Tor Browser

Ve geldik internetin en güvenli tarayıcılarından biri olan Tor tarayıcısına, Tor Browser, bir VPN tarayıcı olarak geçmektedir. Bu nedenle %100 bir koruma sağlamasa da en güvenli tarayıcılar arasında yer almakta.

Bu yazıda akıllı telefonunuzda mutlaka olması gereken uygulamalar listesi ile karşınızdaydık. Peki, sizin olmazsa olmaz uygulamalarınız neler? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR