2019'un Beklenen 5G'li Amiral Gemisi Akıllı Telefonları

2019'un beklenen 5G'li amiral gemisi (üst seviye) akıllı telefonlarını listeledik.

Yeni akıllı telefon satın almak için 2019’u beklediyseniz, 2019'un amiral gemisi (üst seviye/segment) akıllı telefonları listemize göz atmanızı öneririz. 2019’un beklenen 5G'li akıllı telefon modellerini bir araya topladık. İşte kullanıcıların tanıtılmasını sabırsızlıkla beklediği 5G’li Android telefonlar

2018’de farklı stilde çentikli ekrana sahip yüksek donanımlı akıllı telefonlar tanıtıldı. Bir kısmımız donanımlarıyla bilgisayarlara yaklaşan şık akıllı telefon modellerine dayanamadı, satın aldı. Bazılarımız 2019 akıllı telefon modelleri de görüp karar vermek istedi. 2019’un ilk yarısında birçok akıllı telefon modeli göreceğiz. Son dönemde yükselişe geçen Huawei ve Xiaomi’nin yanında ülkemizde resmi olarak satılmamasına karşın kullanıcıların beğenisini kazanan OnePlus, Güney Koreli dev Samsung, saf Android isteyenlerin tercihi Google’ın 2019 akıllı telefonlarını görmemize az kaldı. Bu yazıda 2019’un en çok beklenen üst seviye akıllı telefonlarına yer verdik. 2019 amiral gemisi telefonları bekleyenler için hazırladığımız listede büyük üreticilere yer verdik.

  • Samsung Galaxy S10 ve Note 10:

2019’da tanıtılacak ilk amiral gemisi telefon olmayabilir ama en çok beklenen telefonlar arasında. Samsung’un üst seviyeye konumlandırdığı yeni telefonu S10 adıyla tanıtılacak. S10 ve S10 Plus’ın yanında Samsung Galaxy S10 Lite ve düz S10 modeli görebiliriz. Ufak donanım, tasarım farklılıkları olacağı aşikar olan S10 modelleri arasında en pahalı olanında 5G bağlantısının yanında ekrandan parmak izi okuma teknolojisini göreceğiz. Ön kamera tasarımının nasıl olacağı hala merak konusu. Samsung’un büyük çentik yerine farklı bir tasarım kullanacağını (Samsung, Infinity O olarak tanımlıyor) biliyoruz ancak canlı çalışır halini görmeden net yorum yapmak yanlış olur. S10 tanıtım tarihi olarak da Mart 2019 gösteriliyor. Yaza doğru tanıtılacak yeni Note da her zaman olduğu gibi Galaxy S’in kalemli, donanımsal olarak farklı olmayan (Snapdragon 855/Exynos 9820) versiyonu olacak. Note 10, Samsung’un geleneksel 3.5mm kulaklık girişini kaldırdığı ilk amiral gemisi telefon olabilir. Note 10’u da muhtemelen Ağustos ayı başlarında göreceğiz.

 

 

Samsung Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı (Exynos 9820 ve Snapdragon 855 Karşılaştırması)
MOBİL

Samsung Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı (Exynos 9820 ve Snapdragon 855 Karşılaştırması)

Samsung Galaxy S10 tanıtıldı; cihazın tasarım detayları, özellikleri, fiyatı, çıkış tarihi resmileşti. Mobil Dünya Kongresi 2019 etkinliği öncesi tanıtılan Samsung Galaxy S10, S10 Plus ve S10e telefon, Samsung Exynos 9820 ve Qualcomm Snapdragon 855 işlemciyle geliyor.

Samsung Galaxy S10'un İlk Fotoğrafı Sızdı
MOBİL

Samsung Galaxy S10'un İlk Fotoğrafı Sızdı

Samsung’un her sene yenisini çıkarmayı gelenek haline Galaxy S serisi, barındırdığı yenilikler ve farklı teknolojilerle kullanıcıların merakla beklediği modellerin başında geliyordu.

Samsung Galaxy S10 Serisi Hakkında Yeni Detaylar
MOBİL

Samsung Galaxy S10 Serisi Hakkında Yeni Detaylar

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S10’a dair sızıntılar artarak devam ediyor. Üretim fabrikalarından birinden sızan render görüntüsü, Galaxy S10’un tasarım detaylarını gözler önüne seriyor.

  • Samsung Galaxy X:

2019’un ortalarında göreceğimiz Samsung Galaxy X de S ve Note serisi kadar ilgi çekici. Çoğu kullanıcı belki satın almayı tercih etmeyecek ancak Samsung’un katlanabilir telefonunu canlı olarak görmek istiyoruz. Hatırlayacağınız üzere Samsung Geliştirici Konferansı’nda prototipi gösterilmişti. Açıldığında tablete dönüşen telefon, Samsung’un Infinity Flex ekran teknolojisini kullanıyor, OLED panel ve haliyle katlama mekanizmasına sahip. Fütüristik tasarımlı telefon, yüksek fiyatıyla çoğu kullanıcı için ulaşılamaz olacak.

Katlanabilir Ekranlı Samsung Galaxy X'in Tanıtım Tarihi Kesinleşti
MOBİL

Katlanabilir Ekranlı Samsung Galaxy X'in Tanıtım Tarihi Kesinleşti

Uzun yıllardır birçok akıllı telefon üreticisinin katlanabilir telefon üretmek için çalıştığını duyuyorduk. Bugün Samsung tarafından yapılan açıklamayla birlikte katlanabilir ekranlı Samsung Galaxy X modelinin bu sene içerisinde çıkacağı kesinleşmiş oldu.

Samsung'dan Katlanabilir TV Hamlesi!
TEKNOLOJİ

Samsung'dan Katlanabilir TV Hamlesi!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir ilk akıllı telefonunu geçtiğimiz Kasım ayında düzenlenen SDC 2018'de tanıtmıştı.

Samsung Katlanabilir Ekranlı Telefon Modelini İlk Kez Gösterdi
MOBİL

Samsung Katlanabilir Ekranlı Telefon Modelini İlk Kez Gösterdi

Beklenen müjde Samsung Developer Conference 2018 esnasında verildi. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir ekranlı telefon modelini ilk defa gösterdi.

  • Huawei P30 Pro ve Huawei Mate 30 Pro:

Farklı segmentte modellerle karşımıza çıkan, üst seviye telefonlarını diğer üreticilere kıyasla daha uygun fiyatlı gördüğümüz yükselişini sürdüren Huawei, Mart veya Nisan 2019’da P30’u tanıtacak. 2018’in en iyi akıllı telefonları arasında gösterilen Huawei P20 Pro ve Mate 20 Pro’yu yeterli bulmayanların sabırsızlıkla beklediği P30 modelinde kamera performansı tepe noktaya ulaşacak. Huawei’nin yeni telefonlarında 38 megapiksel ana kamera sensörü Sony IMX607’yi kullanması bekleniyor. Düşük ışık fotoğraf kalitesinin P20 Pro’dan daha iyi olması bekleniyor. Ekrana gömülü parmak izi sensörüne, su damlası formunda çentikli ekrana sahip olacağını biliyoruz. Huawei P30 Pro’nun ardından tanıtılacak (muhtemelen sonbahar aylarında) olan Mate 30 Pro’nun dikkat çeken özelliği; beşli arka kamerası olacak. En iyi fotoğrafları çekmek isteyenlerin tercihi yine Huawei olacak.

 

 

Huawei P30 Resmen Sızdırıldı! 3 Kamera ile Gelebilir
MOBİL

Huawei P30 Resmen Sızdırıldı! 3 Kamera ile Gelebilir

Son günlerde Mate 20 Pro ile adından bahsettiren Huawei, yakında çıkarmaya hazırlandığı P30 serisi hakkında sızıntılar gelmeye başladı.

Huawei P30 Pro, Kavisli ve Çentikli OLED Ekranlı Olabilir
MOBİL

Huawei P30 Pro, Kavisli ve Çentikli OLED Ekranlı Olabilir

Huawei 2018 yılında gerçekleştiği ürün lansmanlarında tanıttığı cihazlar ile kullanıcıların kalbine taht kurmuştu. Kullanıcılar P serisinin yaklaşan modellerini dört gözle bekliyor.

200 Milyondan Fazla Akıllı Telefon Satışı Yapan Huawei'den Yeni Rekor
MOBİL

200 Milyondan Fazla Akıllı Telefon Satışı Yapan Huawei'den Yeni Rekor

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, Pazar günü yaptığı bir açıklamada; 2018 yılında 200 milyondan fazla akıllı telefon satışı yaparak kendi rekorunu kırdığını bildirdi.

  • Xiaomi Mi 9:

Ülkemizde mağaza açarak kendini gösteren Çinli üretici Xiaomi’nin 2019 amiral gemisi telefonu olacak Mi 9, geniş ekran, kaliteli arka kamera, ekrandan parmak izi okuma, bilgisayar seviyesinde güçlü işlemci ve bellek ve gelişmiş özellikleri rakiplerine kıyasla daha uygun fiyata sunmasıyla dikkat çekecek. Samsung, Android pazarında tek büyük isim olmadığını hatırlatacak. Xiaomi Mi 9’un Mart 2019’da tanıtılmasını bekliyoruz. Akıllı telefon fiyatlarının günden güne pahalılaştığı ülkemizde diğer amiral gemisi telefonların yarı fiyatının da altına etiketiyle tercih edilebilir modellerden biri olacaktır.

 

Xiaomi’nin 48 Megapiksel Kameralı Telefonu 2019’da Geliyor
MOBİL

Xiaomi’nin 48 Megapiksel Kameralı Telefonu 2019’da Geliyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 48 megapiksel kameralı yeni akıllı telefonu ile piyasanın altını üstüne getirmeye hazırlanıyor.

Xiaomi, Snapdragon 855'li Mi Mix 3 5G modelini Piyasaya Sürecek!
TEKNOLOJİ

Xiaomi, Snapdragon 855'li Mi Mix 3 5G modelini Piyasaya Sürecek!

Xiaomi, Ekim ayında Mi Mix 3'ü piyasaya sunmuştu ve şirket, cihazın 5G teknolojisinde çalışan varyasyonun da piyasaya sunacağını söyledi.

Xiaomi'nin Katlanabilir Akıllı Telefonu Ortaya Çıktı!
MOBİL

Xiaomi'nin Katlanabilir Akıllı Telefonu Ortaya Çıktı!

Katlanabilir akıllı telefon trendindeki ilk cihazı, 2018’in sonlarına doğru Samsung’un katlanabilir akıllı telefonu Galaxy F ile görmüştük.

  • OnePlus 7:

OnePlus, bildiğiniz üzere ülkemizde resmi olarak bulunmuyor. Çeşitli e-ticaret sitelerinden ithalatçı garantili olarak satın alınabilen veya yurt dışından getirilen modellerden biri. OnePlus da harika fiyat performans akıllı telefonlar sunuyor. Şirketin 2019 Mayıs ayından önce tanıtması beklenen üst seviye telefonu OnePlus 7, 5G teknolojisini destekleyen ilk telefonlardan biri olacak. Telefonun Qualcomm’un Aralık 2018’de Snapdragon konferansında tanıttığı Snapdragon 855 mobil platformla geleceği, ekran içinden parmak izi okuyucuya sahip olacağı tahmin ediliyor. OnePlus 7, günümüz teknolojilerini uygun fiyata vermesiyle rakiplerinden öne çıkacak.

 

McLaren ve OnePlus'tan Önemli Ortaklık
MOBİL

McLaren ve OnePlus'tan Önemli Ortaklık

Formula 1 dünyası teknoloji şirketleriyle kurulan ortaklıklara yabancı değil, ancak McLaren’in son açıklaması pek çok kişiyi sevindirecek türden.

OnePlus, Akıllı Televizyon Üretimine Başlıyor
TEKNOLOJİ

OnePlus, Akıllı Televizyon Üretimine Başlıyor

Rekabetçi fiyatlarla gelişmiş özelliklere sahip akıllı telefonlar üretmesiyle tanınan Çinli şirket OnePlus, yeni ufuklara yelken açmaya hazırlanıyor.

Qualcomm Snapdragon 855 Özellikleri (5G'li Akıllı Telefonlar Geliyor)
MOBİL

Qualcomm Snapdragon 855 Özellikleri (5G'li Akıllı Telefonlar Geliyor)

Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, Hawaii’de düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. 2019 akıllı telefonlara güç verecek olan yeni Qualcomm Snapdragon 855 özellikleri açıklanırken 5G teknolojisine de değinildi.

  • Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL:

Google Pixel, sadece ülkemizde değil, yurt dışında da zor bulunan telefonlar arasında. Saf Android deneyimi isteyen kullanıcıların tercih ettiği akıllı telefonlardan Google Pixel’in dördüncüsü hakkında şu an için Bonito ve Sargo kod adlarını taşıdığını, yeni nesil artırılmış gerçeklik yeteneklerine sahip olacağını biliyoruz. Ekim 2019’da tanıtılması beklenen Google Pixel 4 ve 4 XL hakkında kesin bir şey varsa o da, Android 10.0 Q ile gelecek olmaları ve Qualcomm Snapdragon 855 işlemciye, dolayısıyla da 5G ağ desteğine sahip olacak olmaları.

 

Google Pixel 3 Lite Özellikleri ve Tasarımı Belli Oldu
MOBİL

Google Pixel 3 Lite Özellikleri ve Tasarımı Belli Oldu

Birkaç aydır 'Sargo' kod adı verilen ve uygun bütçeli Google Pixel 3 Lite telefon hakkında söylentiler dolaşıyordu.

Google Pixel 3 XL İkinci Çentiğiyle Şaşırttı
MOBİL

Google Pixel 3 XL İkinci Çentiğiyle Şaşırttı

Google, ağustos ayının başında yayınladığı raporda, Android tabanlı telefonlarda en fazla iki çentiğe izin vereceğini söylemişti.

iPhone Xs Max ve Google Pixel 3 XL Hız Testinde Karşı Karşıya Geldiler
MOBİL

iPhone Xs Max ve Google Pixel 3 XL Hız Testinde Karşı Karşıya Geldiler

iPhone Xs Max fiyatının açıklanmasının ardından herkesin aklına tek bir soru gelmişti: Değer mi? Yeni işlemci, ekran ve daha birçok değişiklikle piyasaya sürülen iPhone Xs Max’in oldukça güçlü olduğu aşikârken, telefonun karşısına daha uygun fiyatıyla Google Pixel 3XL gibi bir rakip çıkmıştı.

  • Nokia 9 PureView:

Dolar kuru dalgalanmasına karşın fiyatı yerinden oynamayan tek akıllı telefon Nokia 8’in yenisi merakla bekleniyor. Nokia 9 PureView ismiyle Ağustos 2019’da tanıtılması beklenen yeni üst seviye Nokia telefon, 5G desteği, beş lens kamera, kamera delikli gerçek köşeden köşeye ekran (2K çözünürlüklü), Snapdragon 855 işlemciyle gelecek.

 

5 Kameraya Sahip Yeni Nokia 9 PureView Ortaya Çıktı!
MOBİL

5 Kameraya Sahip Yeni Nokia 9 PureView Ortaya Çıktı!

Aylardır Nokia 9 hakkındaki gelen sızıntılara bugün bir yenisi daha eklendi. Yayınlanan video ve görsellere göre Nokia 9'un 5 kameraya sahip olacağı söyleniyor.

Nokia'nın 21 Ağustos'ta Tanıtacağı Yeni Amiral Gemisi Nokia 9 Olabilir
MOBİL

Nokia'nın 21 Ağustos'ta Tanıtacağı Yeni Amiral Gemisi Nokia 9 Olabilir

Nokia’nın resmi Twitter hesabı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda, şirketin 21 Ağustos’ta bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

Nokia Telefonlar Satış Rakamlarıyla Büyülüyor
MOBİL

Nokia Telefonlar Satış Rakamlarıyla Büyülüyor

Kısa zamanda yaptığı hamlelerle Nokia markasını yeniden hayata döndüren HMD Global, şirketin marka haklarını satın aldığı Ocak 2017’den bu yana 70 milyon Nokia akıllı telefon sattığını açıkladı.

  • iPhone Xl / iPhone 11:

iPhone Xl, iPhone 11 veya hiç tahmin etmediğimiz bir isimle tanıtılacak olan 2019 iPhone’ları da beklenen telefonlar arasında. Ufak tasarım değişikliği göreceğimiz yeni iPhone’larda üçlü kamera sisteminin ve ekrana gömülü Touch ID teknolojisinin olacağı konuşuluyor. Ekrandan parmak izi okuma teknolojisinin nasıl çalıştığını gösteren patentin ortaya çıkması 2019 iPhone’lara merakı artırdı. iPhone X ve XS’lerin eleştirilen yönlerinden Touch ID’nin tamamen kaldırılması, biyometrik güvenlik olarak sadece Face ID’nin sunulması 2019 iPhone modelerinde değişebilir. Apple, kullanıcıları dinleyip geri adım atacak mı yoksa kendi bildiğini mi okuyacak? Bunu zamanla göreceğiz. 2019 iPhone’lar hakkında kesinleşen bir şey varsa o da USB-C bağlantısı. Şu anda Lightning portunu kullanan tek Apple cihaz iPhone. Bu yüzden kesin gözüyle bakıyoruz.

 

 

Apple, 2019 Yılına Sert Bir Giriş Yaptı!
TEKNOLOJİ

Apple, 2019 Yılına Sert Bir Giriş Yaptı!

Apple CEO’su Tim Cook, hissedarlara yazdığı mektupta, şirketin 2019’un ilk çeyreğinde yaklaşık 84 milyar dolarlık bir gelir beklediğini söyledi.

Önümüzdeki Yıllarda iPhone'lar Tamamen Su Geçirmez Olabilir
MOBİL

Önümüzdeki Yıllarda iPhone'lar Tamamen Su Geçirmez Olabilir

Akıllı telefonlarda gördüğümüz suya dayanıklı veya su geçirmez ifadeleri her ne kadar benzer ifadeler olsa da aslında aralarında ciddi bir fark var.

Apple Yeni iPhone'ları Yetiştiremiyor! Hindistan'daki Fabrika Genişletilecek
MOBİL

Apple Yeni iPhone'ları Yetiştiremiyor! Hindistan'daki Fabrika Genişletilecek

Hindistan'daki fabrikada 2017 yılında başlatılan iPhone üretimlerinde yalnızca daha eski modelleri üretmeyi planlayan Apple, 2019 yılı itibarıyla bu kararından vazgeçecek.

Sizin 2019'da çıkmasını beklediğiniz akıllı telefon modeli hangisi? Yorum bölümünden bizlerle paylaşın.

5G Teknolojisi Neler Getirecek? 5G Uyumlu (Destekleyen) Akıllı Telefonlar Hangileri?
MOBİL

5G Teknolojisi Neler Getirecek? 5G Uyumlu (Destekleyen) Akıllı Telefonlar Hangileri?

"5G nedir?" , "5G teknolojisi neler getirecek?" , "

Qualcomm Snapdragon 855 Özellikleri (5G'li Akıllı Telefonlar Geliyor)
MOBİL

Qualcomm Snapdragon 855 Özellikleri (5G'li Akıllı Telefonlar Geliyor)

Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, Hawaii’de düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. 2019 akıllı telefonlara güç verecek olan yeni Qualcomm Snapdragon 855 özellikleri açıklanırken 5G teknolojisine de değinildi.

Samsung Exynos 9820 Tanıtıldı! İşte Yeni İşlemcinin Özellikleri
TEKNOLOJİ

Samsung Exynos 9820 Tanıtıldı! İşte Yeni İşlemcinin Özellikleri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir ekranlı akıllı telefonunu tanıtalı çok az bir süre olmuşken, yeni mobil işlemcisinin detaylarını da paylaştı.

YORUMLAR