5G Destekli Akıllı Telefonlar Hangileri?

Bu rehberde 5G destekli akıllı telefonlar listesi hazırladık. Peki 5G uyumlu telefonlar hangileri? İşte pek çok kişi tarafından merak edilen sorunun yanıtı!

Berk Demirci -

Günümüzde çok fazla sayıda akıllı telefon yer alıyor. Piyasaya sürülen telefonların bir kısmı 4G desteğine sahipken bir kısmı ise 5G teknolojisini destekliyor. Peki, 5G destekli akıllı telefonlar hangileri? 

Son birkaç yılda akıllı telefonlar oldukça hızlı bir gelişim ivmesi yakaladı ve söz konusu durum, bağlantı teknolojileri için de geçerli oldu. Nitekim beşinci nesil kablosuz telefon teknolojisi ya da kısa adı ile 5G, hiç olmadığı kadar yakınımızda.

Bu rehberde 5G destekli Samsung, iPhone, vivo, ASUS, Google, Honor, Huawei, OnePlus, Oppo, Realme, Xiaomi, Redmi ve Poco modellerini sıraladık.

{ tableOfContents = 3}

5G Destekli Akıllı Telefonlar

Ufak bir hatırlatma olarak bazı üreticiler akıllı telefonlarını farklı bölgelerde farklı varyantlarda satışa sunuyor. Bu nedenle bir modelin 5G'ye hazır olması, ülkemizde satışa sunulan varyantın da hazır olduğu anlamına gelmez.

Yeni bir akıllı telefon almadan önce ülkemizdeki varyantın da 5G'ye hazır olup olmadığını araştırmanızda fayda var. 5G uyumlu telefonlar listesine aşağıdan göz atabilirsiniz.

İnternet

5G Nedir? 5G Teknolojisi Ne Sunuyor?

5G Destekli iPhone Modelleri

Apple, 2020 yılında tanıttığı iPhone 12 serisinden itibaren yeni ürünlerinde 5G teknolojisini kullanmaya başladı. 5G uyumlu telefonlar arasında iPhone 15 serisi, iPhone 14 serisi ve iPhone 13 serisi dahil olmak üzere pek çok model yer alıyor. 

5G Destekli vivo Telefonlar

5G destekli vivo telefonlar arasında vivo Y56, vivo X Fold 3, vivo V30, vivo X100, vivo V29 Lite ve vivo V29 Pro dahil olmak üzere pek çok model yer alıyor. 

5G Destekli Samsung Modelleri

5G destekli Samsung telefonlar arasında Galaxy S24 serisinden Galaxy S23 serisine Samsung Galaxy Z Fold 5'ten Samsung Galaxy Z Flip 5'e kadar çok sayıda model bulunuyor.

5G Destekli ASUS Modelleri

5G Destekli Google Modelleri

Google sadece amiral gemisi modeli Pixel 5 için değil, orta segmentte konumlanan Pixel 4a modeli için de 5G desteği sağladı. Ayrıca Google Pixel 6, Pixel 6a ve Pixel 6 Pro modellerinde de 5G desteği mevcut.

5G Destekli Honor Modelleri

5G Destekli Huawei Modelleri

5G Destekli OnePlus Modelleri

OnePlus tarafından sunulan modellerin birçoğunda 5G desteği bulunuyor. 5G teknolojisini destekleyen cihazlar arasında OnePlus 10 Pro, OnePlus 9 Pro, One Plus 9 dahil pek çok model mevcut.

5G Destekli Oppo Modelleri

5G Destekli Realme Modelleri

5G Destekli Sony Modelleri

5G Destekli Xiaomi Modelleri

5G Destekli Redmi Telefonlar

5G Destekli Poco Modelleri

5G destekli Poco telefonlar arasında Poco X4 Pro 5G, Poco M4 Pro 5G, Poco X3 GT dahil olmak üzere birçok model yer alıyor.

Bu rehberde 5G destekli akıllı telefonlar listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı telefon hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Mobil

En İyi Ekrana Sahip Telefonlar - 2024

Benzer İçerikler

YORUMLAR